Madrid

Aguirre tancarà l'Observatori després de la negativa de Neira a dimitir

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, tancarà "pròximament" l'Observatori Regional contra la Violència de Gènere, el Consell Assessor del qual el presideix el professor Jesús Neira, dins del pla d'ajust econòmic que porta a terme el govern regional. Segons fonts del govern madrileny, suprimir l'Observatori com a entitat pròpia ho va decidir Aguirre "abans de l'estiu", de manera que han desvinculat aquesta decisió de l'incident protagonitzat per Neira, que li ha suposat una multa de 1.800 euros, retirada del carnet de conduir 10 mesos i treballs per a la comunitat, per conduir begut. Neira ha dit que no dimitirà i que demanarà a Aguirre que el cessi.

Actualitzat
El 8 de gener del 2009, Esperanza Aguirre va proposar a Jesús Neira que encapçalés la direcció del Consell Assessor de l'Observatori Regional contra la Violència de Gènere, en substitució de l'exministra Cristina Alberdi, que havia exercit aquesta responsabilitat des de la creació de l'organisme, al febrer del 2004.

L'Observatori es va crear per decret el 27 de novembre del 2003 i aviat deixarà d'existir com a entitat pròpia i n'assumirà les funcions, previsiblement, la Conselleria de Presidència, al capdavant de la qual hi ha el conseller Francisco Granados.

Neira no dimitirà perquè diu que "èticament" és "irreprotxable" i demanarà a Aguirre que el cessi


El president del Consell Assessor de l'Observatori Regional contra la Violència de Gènere, Jesús Neira, ha dit que no dimitirà del seu càrrec perquè "èticament" és "irreprotxable" i ha assegurat que demanarà a la presidenta regional, Esperanza Aguirre, que "exerceixi la seva funció" i el cessi.

"Li diré clarament (a Aguirre) que exerceixi la seva funció, és a dir, que em cessi, perquè jo èticament sóc irreprotxable i no he transgredit l'ètica i per tant ni dimiteixo ni dimitiré. Li agrairia enormement que em cessés. Que em cessi perquè no vull estar en aquesta situació", ha manifestat Neira en declaracions a Antena 3. El professor, que ha assegurat que vol que el facin fora, ha assenyalat que està "fins al capdamunt de coses que són indignants i una porqueria" i ha afirmat que la seva detenció per triplicar la taxa d'alcoholèmia al volant i totes les reaccions successives li semblen "un muntatge".

Quan li han preguntat sobre les polèmiques declaracions que a vegades ha fet tot i ocupar un càrrec públic, el professor s'ha defensat dient que no pertany a la classe política i que si hi pertanyés "estaria en la posició de (Monica) Lewinsky davant de la senyora Aguirre, de la senyora Aído o davant del 'sursum corda'. O diria a Granados: 'Escolta, Lewinsky és aquí per al que faci falta. Però és que jo mai he exercit la posició Lewinsky i dic les coses amb claredat. Pertanyo a la societat civil, em dedico a la meva professió i penso com un espanyol. No sóc un senyoret del poder."

Després d'assenyalar que divendres passat va trucar a Aguirre per telèfon sense arribar a contactar-hi, Neira ha carregat contra el conseller de Presidència, Justícia i Interior, Francisco Granados, per les paraules que va pronunciar i en què va demanar una reflexió després de conèixer-ne la detenció. "He de agrair-li molt les paraules de divendres. Ja li vaig contestar per escrit. El que va dir Granados no l'hi toleraria ni al meu pare i el meu pare tenia una altura que ell no té. No entraré en aquest tipus de qüestions".

Neira, que afirma que "mai s'ha considerat un ídol ni un heroi", ha mantingut que "evidentment" no ha fet res perquè el facin fora perquè ni ha robat, ni ha mentit, ni s'ha saltat la legalitat. "L'únic que ha passat és que he superat una taxa d'alcoholèmia en condicions terribles per una medicació. Moralment, èticament... que potser he trepitjat l'ètica de la societat? És veritablement increïble".
Anar al contingut