"Adolf Eichmann. Amor, traïció i mort" , a "Cronos"

Diumenge, 21 de desembre, a partir de les 21.50, el 33 emet "Cronos". L'espai, presentat per Enric Calpena, que inclou documentals històrics de gran factura, emetrà "Adolf Eichmann. Amor, traïció i mort".

"Cronos" situa l'espectador a mitjans dels anys cinquanta en el context històric del nazisme, moment històric que es va cobrar milions de vides, especialment de jueus. El documental narra i reconstrueix els fets que giren entorn d'Adolf Eichmann, responsable dels "transports" als camps d'extermini i resident a Buenos Aires amb nom fals, on va fugir quan va començar a ser perseguit.

L'any 1957, el periodista holandès Willem Sassen entrevista l'extinent coronel de les SS Adolf Eichmann, amb la intenció d'escriure'n un llibre en pro del nazisme. Això va fer que fos reconegut. Però també que el seu fill comencés a sortir amb la filla d'un supervivent de l'holocaust, que va ser qui el va delatar. En haver estat descobert, la seva família viurà sota contínues amenaces de mort, i encara ara la filla es nega a parlar dels fets.

El fiscal Fritz Bauer (el que iniciaria els processos d'Auschwitz a l'Alemanya Federal) contacta amb el Mossad quan rep informacions des de l'Argentina sobre el parador d'Eichmann. Els serveis secrets israelians seran els que duran a terme el segrest d'Adolf Eichmann, una operació que provoca un impacte arreu del món.  

tv3.cat/cronos

Anar al contingut