Barcelona

Admesa a tràmit una querella pel possible robatori d'un nadó el 1987 a la Clínica Dexeus

Un jutjat de Barcelona ha admès a tràmit una querella pel possible robatori d'un nadó, el 1987. La mare denunciant assegura que la ginecòloga li va dir que havia parit un nen que havia nascut mort. Fa poc, però, hauria descobert que va tenir una nena sana i que hauria estat donada en adopció il·lícitament. Mare i filla s'han retrobat i han certificat la relació amb una prova d'ADN. La clínica nega cap adopció irregular i promet col·laborar amb la investigació.

RedaccióActualitzat

Un jutjat de Barcelona ha admès a tràmit una querella pel possible robatori d'un nadó a la Clínica Dexeus de la capital catalana l'any 1987.

Segons consta a la denúncia, la ginecòloga que va atendre una dona que acabava de parir li va comunicar que havia tingut un nen que havia nascut mort. La querella concreta, però, que la dona havia parit una nena que va ser donada en adopció a una altra parella i que el nadó constava com a abandonat i de pares desconeguts.

Segons la querellant, fa poc ha descobert que la criatura va néixer sana i va ser donada il·lícitament en adopció. La jove, en fer-se major d'edat, va voler saber qui era la seva mare biològica i el Servei de Mediació de la Generalitat, després de creuar diverses dades, la va trobar el maig passat. I, segons consta en la demanda, la prova d'ADN va certificar que eren mare i filla i ara mantenen una relació continuada.

Tant la doctora de la clínica Dexeus contra la qual s'ha presentat la querella, ja jubilada, com el mateix doctor Santiago Dexeus han negat els fets. També la clínica ha assegurat en un comunicat que "tots els processos d'adopció" que han començat al centre "s'han realitzat sempre d'acord amb la normativa aplicable". I afegeix que té "plena confiança tant en la correcció de la seva actuació i la dels seus professionals, com en la labor dels tribunals de justícia".

Dit això, està disposada a "col·laborar sense reserves" en la investigació "amb la seguretat que s'aclariran els fets en el sentit indicat". La clínica es reserva el dret d'actuar judicialment contra la denunciant.

Fonts pròximes a l'equip d'obstetrícia de la clínica Dexeus d'aquella època no descarten que es pugui tractar del cas d'una mare que hagués donat el seu fill en adopció i ara s'hagi fet enrere.

La investigació judicial, que tot just acaba de començar, és la que determinarà si es conserva la història clínica del part i si es tracta, efectivament, d'un cas de robatori de nens.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut