El delegat de la Generalitat a l'Europa central, Adam Casals (ACN)
El delegat de la Generalitat a l'Europa central, Adam Casals (ACN)

Adam Casals: "L'ambaixada espanyola a Hongria ens ha insultat i esbroncat"

El delegat del govern a l'Europa central denuncia una nova topada diplomàtica Catalunya-Espanya amb motiu del viatge de Carme Forcadell a Budapest per participar en l'Assemblea de la Francofonia

RedaccióActualitzat

Nova topada diplomàtica Catalunya-Espanya, aquesta vegada per un viatge a Budapest de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el delegat de la Generalitat a l'Europa central, Adam Casals, ha denunciat que el número 2 de l'ambaixada espanyola a Budapest els ha esbroncat i els ha insultat en intentar obtenir detalls d'aquesta visita de Forcadell.

 

 

Forcadell és aquest dimarts i aquest dimecres a la capital d'Hongria per assistir a l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia. Casals ha precisat que el Parlament, tot i que no hi està legalment obligat, va informar del viatge per cortesia el Ministeri d'Afers Estrangers. Casals ha relatat com el representant de l'ambaixada exigia que li donessin informació sobre la visita i, segons ha explicat, va perdre els papers:

"Va trucar ahir dilluns un senyor que deia ser José Luis Rodríguez de Colmenares, "segunda jefatura" de l'ambaixada espanyola a Budapest. Aquest senyor es va dedicar durant una bona estona a esbroncar el meu personal a l'ambaixada, a fer crits, a parlar de males maneres, a acusar de mentiders el personal de la meva ambaixada i a insultar-los."

"Aquest senyor volia obtenir informació sobre el viatge de la presidenta Forcadell a Budapest."

Casals ha dit que farà una queixa formal a l'ambaixador espanyol a Budapest, a qui demanarà mesures disciplinàries per un episodi que ha qualificat com un abús de poder i una nova mostra de diplomàcia destructiva de l'estat espanyol contra la Generalitat.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut