Barcelona

Ada Colau plega com a portaveu de la PAH

L'activista ha enviat una carta a tots els membres de la plataforma on diu que necessita prendre distància

RedaccióActualitzat

Ada Colau plega com a portaveu de la PAH, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Després de cinc anys com a cara visible de la PAH, Colau ha explicat que ho deixa en una carta personal que ha enviat a tots els membres d'aquesta plataforma. 

Colau diu que necessita prendre distància, "sortir dels espais de coordinació i deixar de ser la portaveu estatal", i assegura que no té cap intenció de fitxar per cap partit polític, tot i que diversos partits l'hi han proposat. 

En la carta també ha recordat els mals moments que ha passat després de ser amenaçada, insultada i vilipendiada públicament, després que el govern espanyol li digués "lideressa filoterrorista". Ada Colau explica com els Mossos d'Esquadra van anar a casa seva per explicar-li les precaucions que havia de prendre arran de les amenaces i critica que diversos mitjans de comunicació espanyol publiquessin la seva vida distorsionada i difamessin la seva família. 

Finalment, en la carta de renúncia com a portaveu, Ada Colau destaca que mai s'hauria imaginat que la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca arribaria a marcar l'agenda política i que ella es convertiria en un personatge mediàtic

Ada Colau afirma que, encara que deixi de ser portaveu, continuarà lligada a la plataforma per sempre més i que seguirà treballant "com a ciutadana" en "processos amplis que plantegin un canvi real en les formes de fer política". 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut