Un infermera mostrant com es realitza el protocol sanitari d'Ebola.
Un infermera mostrant com es realitza el protocol sanitari d'Ebola.
Osca

Activat el protocol per Ebola a Montsó, Osca, davant d'un possible contagi

Es tracta d'un home de 31 anys procedent de Mali

RedaccióActualitzat

Les autoritats sanitàries d'Aragó han activat el protocol per Ebola davant les sospites d'un ciutadà de Mali que va arribar diumenge passat, després d'estar al país africà tres setmanes visitant la seva família.

L'home s'ha posat en contacte telefònic aquest dimecres amb el centre de salut de Montsó perquè tenia febre alta, mal de gola i cefalea. Els metges han determinat que podria tractar-se d'un cas d'Ebola, fixant-se en els símptomes i en el país de procedència. D'aquesta manera, han activat el procediment sanitari d'Ebola i l'han aïllat al seu domicili, mentre mobilitzaven una ambulància medicalitzada que traslladarà el pacient a l'Hospital Royo Villanova de Saragossa.

Es tracta del centre de referència per al tractament d'aquesta malaltia a Aragó i disposa d'una planta preparada per a casos com aquests. Té cinc habitacions de pressió negativa i, ara mateix, no hi ha cap pacient hospitalitzat en aquesta planta. Allà li faran les proves i analítiques que estableix el protocol sanitari per determinar si realment es tracta d'un cas d'Ebola.

Anar al contingut