La façana de l'Audiència Provincial de Barcelona.
El judici es va celebrar a l'Audiència Provincial de Barcelona. (Foto: Google Maps)
Barcelona

L'Audiència de Barcelona absol quatre agents de la policia de Terrassa per la mort d'un noi el 2009

L'Audiència de Barcelona conclou que no hi ha proves que demostrin que un dels agents va clavar una bufetada a la víctima, que va acabar picant amb el cap a terra

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha absolt quatre agents de la Policia Local de Terrassa del delicte de lesions per la mort d'un noi de 26 anys el setembre de 2009. Segons la sentència, no hi ha proves que demostrin que un dels agents va clavar una bufetada a Jonathan Carrillo i això provoqués que el jove caigués d'esquena i acabés picant amb el cap a terra.

En la sentència es recorda que la víctima que va increpar els agents anava molt beguda i que els testimonis que van declarar en el judici estaven massa lluny per veure la bufetada que els agents neguen. Sobre el fort cop al cap que la víctima es va donar en desplomar-se d'esquena, els agents no van informar els metges ja que es pensaven que es tractava d'una lesió lleu, segons s'argumenta en l'escrit. El noi que va ingressar a l'Hospital Mútua de Terrassa va morir l'endemà per una fractura cranial. 

Durant el judici, el principal acusat va respondre al fiscal: "Jo no el vaig tocar. Hi havia gent que estava mirant. Qualsevol d'aquestes persones ens podia estar gravant. I estem en tot moment ajudant-lo." 

Les penes a què s'enfrontaven els encausats anaven des dels quatre anys de presó que el fiscal demanava per a l'agent que suposadament va agredir Jonathan Carrillo fins als dos anys i mig de presó per als altres tres policies pel delicte d'omissió.

Anar al contingut