9 llargmetratges d'11 nacionalitats diferents competiran a la Secció Oficial de la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà

9 llargmetratges d'11 nacionalitats diferents competiran a la Secció Oficial de la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà

9 llargmetratges d'11 nacionalitats diferents competiran a la Secció Oficial de la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà

Fotograma de la pel·lícula 'Nieve negra', protagonitzada per Ricardo Darín, Leonardo Sbaraglia, Laia Costa i Federico Luppi, que inaugurarà la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya. (Horitz

Fotograma de la pel·lícula 'Nieve negra', protagonitzada per Ricardo Darín, Leonardo Sbaraglia, Laia Costa i Federico Luppi, que inaugurarà la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya. (Horitzontal)

ACN Lleida.-Nou pel·lícules d'onze nacionalitats diferents competiran a la Secció Oficial de Llargmetratges de la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, organitzada per l'Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida i que se celebrarà a la capital del Segrià del 27 de març al 2 d'abril. Els films a concurs són 'Nieve Negra' (Argentina-Espanya 2017), dirigida per Martín Hodara; 'Viejo calavera' (Bolívia-Qatar 2016), de Kiro Russo; 'Santa y Andrés' (Cuba-França-Colòmbia 2016), de Carlos Lechuga; 'Mañana a esta hora' (Colòmbia-Canadà 2016), de Lina Rodriguez; 'La región salvaje' (Mèxic 2016), d'Amat Escalante; 'La mujer del animal' (Colòmbia 2015), de Victor Gaviria; 'El rey del Once' (Argentina 2015), de Daniel Burman; 'Clever' (Uruguai 2015), de Federico Borgia i Guillermo Madeiro, i 'Aquí no ha pasado nada' (Xile 2016), d'Alejandro Fernández Almendras. Tots aquests títols es projectaran en el marc de la Mostra, entre els dies 30 del març i 2 d'abril.

Una de les pel·lícules que competiran en la Secció Oficial de Llargmetratges de la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya és la coproducció argentino-espanyola 'Nieve negra', protagonitzada per Ricardo Darín, Leonardo Sbaraglia, l'actriu catalana Laia Costa i Federico Luppi. El film, que s'estrenarà a Catalunya, es projectarà el dijous 30 de març en el marc de la inauguració del certamen, que tindrà lloc a la Llotja de Lleida. Un any més la Secció Oficial de Llargmetratges estarà patrocinada per Movistar+, que a més lliurarà el Premi al Millor Llargmetratge. En aquesta edició, el jurat de la Secció Oficial de Llargmetratges de la Mostra estarà integrat per Jorge Meyer, Manuel Pérez Estremera i Héctor Zampaglione.