Recollint aigua en una zona fronterera entre Uganda i el Sudan del Sud, escapant dels combats (Reuters)
Recollint aigua en una zona fronterera entre Uganda i el Sudan del Sud, escapant dels combats (Reuters)
Nova York

800 nens moren cada dia al món per falta d'aigua o perquè està contaminada

Coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua, un informe d'Unicef preveu que 600 milions d'infants -un de cada quatre- viuran en zones amb pocs recursos hídrics el 2040

RedaccióActualitzat

La falta d'accés a l'aigua o la seva contaminació és la responsable de la mort, cada dia, de 800 nens de menys de cinc anys. I aquesta dada empitjorarà a causa del canvi climàtic, segons denuncia Unicef en un informe que s'ha fet públic amb motiu de la commemoració aquest dimecres del Dia Mundial de l'Aigua.

L'informe denuncia que la falta d'accés a aigua en bones condicions afecta la població més vulnerable, i sobretot els infants, i fa una prospecció de quina serà la situació el 2040 si no es prenen mesures d'emergència de manera imminent. La previsió és que, aquell any, uns 600 milions de nens a tot el món, és a dir, un de cada quatre, viuran en zones amb recursos d'aigua extremadament limitats.

Segons l'informe, 36 països tenen alts nivells d'escassetat d'aigua. La qualitat i la disponibilitat d'aigua es veuen afectades per l'augment de les temperatures, la pujada del nivell del mar, les creixents inundacions, les sequeres i el desglaç, que també influeixen en els sistemes de sanejament.

 

 

En aquests moments ja hi ha 663 milions de persones al món que no tenen accés a fonts d'aigua adequades i 900 milions que viuen en zones amb problemes pel que fa als recursos hídrics. Això afecta la seva seguretat personal i, en el cas dels infants, també els afecta la salut i l'educació.

Unicef recomana en el seu informe que es prenguin mesures immediates per revertir aquestes dades, com ara polítiques per prioritzar l'accés dels infants a l'aigua, de lluita contra el canvi climàtic i treballar directament amb les comunitats afectades per evitar l'esgotament de les fonts d'aigua.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut