800 lluitadors recreen les batalles medievals a l'arena de la Monumental

Les batalles medievals històriques van néixer fa prop de deu anys i fins fa dos anys i mig no van tenir una normativa global

RedaccióActualitzat

El campionat mundial de batalles medievals històriques arriba aquest cap de setmana a Barcelona.

Més de 800 lluitadors d'una trentena de països es reuneixen a la Monumental amb motiu de la "Battle of the Nations", una competició amb armadures reals i recreacions d'armes de l'època medieval.

Un esport molt nou

Si bé en altres països ja és molt popular, aquí és un esport força desconegut. Tal com afirma algun dels participants "és un combat, és un esport del segle XIV-XV que es basa en la reconstrucció del que passava abans".

 

Les batalles medievals històriques van néixer fa prop de deu anys i fins fa dos anys i mig no van tenir una normativa global. Es tracta d'un esport de contacte en que les armadures actuen d'equipament esportiu de protecció que pensen uns 30 quilograms. L'objectiu és tombar a l'oponent al terra i es competeix tant de manera individual com per equips.

S'elimina al jugador que toca amb tres punts de contacte al terra i la principal diferència entre aquest esport i les batalles reals és que les armes no estan afilades.

 

Els països nòrdics com van ser els que van començar la reconstrucció de l'esport i els que actualment el dominen.

L'esport es practica en diverses modalitats que varien en funció del nombre d'elements que s'inclouen en l'equipament a l'hora de practicar-lo. En són un exemple la modalitat d'espasa i escut o la d'espasa a dues mans.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut