La zona on hi ha hagut la deflagració ha quedat arrasada (Reuters)
La zona on hi ha hagut la deflagració ha quedat arrasada (Reuters)
Kabul

90 morts i 350 ferits en un atac amb camió bomba a la zona d'ambaixades de Kabul

Un suïcida ha fet esclatar el camió bomba a prop de l'ambaixada alemanya, on ha mort un vigilant i han resultat ferits diversos treballadors

RedaccióActualitzat

L'explosió d'una bomba ha causat almenys 90 morts i 350 ferits a Kabul, la capital de l'Afganistan, segons informa el govern. Ha estat un atemptat suïcida amb camió bomba en una zona d'alta seguretat de la ciutat. La deflagració ha passat a primera hora del matí, a prop de l'ambaixada alemanya, on ha mort un vigilant i han resultat ferits diversos treballadors. També ha mort un xofer de la BBC i han quedat ferits periodistes de la cadena britànica.

És un barri on hi ha diverses delegacions internacionals i edificis del govern, entre els quals hi ha el Palau Presidencial. A més de les destrosses a l'ambaixada alemanya, també hi ha hagut danys materials importants a les seus diplomàtiques de França, Turquia i la Xina.

El govern afganès assegura que es tracta de víctimes majoritàriament civils, que eren al carrer en el moment de la deflagració. Des del ministeri de l'interior s'ha fet una crida a la població perquè vagi als hospitals a donar sang.

 

 

La detonació, que ha estat molt potent, s'ha sentit a diverses zones de la ciutat i arriba en ple mes del Ramadà, l'època més sagrada de l'any per als musulmans. El president del país, Ashraf Ghani, havia demanat la setmana passada a tots els grups insurgents que respectessin la celebració d'aquest mes sagrat.

De moment cap grup no s'ha atribuït l'autoria de l'acció. Els talibans han negat tenir-hi cap responsabilitat. Els dos últims atemptats amb bomba a Kabul, també a la zona diplomàtica, se'ls va atribuir Estat Islàmic.

 

 

Anar al contingut