L'entrada al CIE de la Zona Franca de Barcelona, aquest diumenge
L'entrada al CIE de la Zona Franca de Barcelona, aquest diumenge
Barcelona

80 interns del CIE de la Zona Franca, confinats un dia sencer al pati del centre

Familiars i grups de suport denuncien vulneracions del drets fonamentals i vexacions

RedaccióActualitzat

Una vuitantena d'interns del CIE de Zona Franca van estar confinats durant tot aquest diumenge al pati del recinte, després que alguns grups d'interns es resistissin a obeir els funcionaris. Segons la Policia Nacional, s'haurien negat a menjar, però segons denuncien familiars dels interns, els ho haurien impedit.

Els interns asseguren que s'estan vulnerant els seus drets fonamentals i que se'ls està vexant. La direcció va decidir suspendre les visites de diumenge, reforçar els efectius policials i confinar els interns al lloc on eren en el moment de començar els aldarulls. 

Aquest dilluns la situació s'ha normalitzat i els familiars poden visitar els interns.

 

Notícia relacionada - desembre 2016: Una trentena d'interns algerians del CIE de la Zona Franca es declaren en vaga de fam

L'espurna: un incident entre un intern i un funcionari

El conflicte s'hauria originat després d'un incident entre un intern i un funcionari, i alguns grups d'interns ho haurien aprofitat per trencar la disciplina del centre. Ho ha denunciat Noradine Amlo, membre de la Comissió Catalana en Suport del Rif:

 "Estan tot el dia sense menjar, castigats, perquè hi hagut aldarulls aquest matí després que un intern va anar al lavabo i un funcionari li va donar una empenta."

 

També ho han denunciat familiars, com és el cas de Luis Armando Ortiz, que hi té un fill internat, i també Violeta Ibris, que hi té el marit:

Luis Armando Ortiz: "Els tenen estirats al pati amb la policia envoltant-los."

Violeta Ibris: "Per culpa d'un altre han castigat a tothom que és a dins. El meu marit està malalt, des del matí és al pati sense aigua, sense menjar, no els deixen anar al vàter..."

Notícia relacionada - gener 2018: 26 afectats per un brot de sarna al CIE de la Zona Franca

Hi ha un grup de joves del Rif

Aquest conflicte arriba quan hi ha interns en aquest CIE un grup de joves marroquins del Rif que han demanat asil polític. D'un total de 17, sis han aconseguit tramitar la petició d'asil i els han deixat marxar, però una desena encara hi són.

Segons han denunciat entitats com la Comissió en Suport del Rif o Alerta Solidària, els van detenir a començaments de setembre a Almeria, després d'aconseguir travessar el Mediterrani, i els van portar després a Barcelona per internar-los a la Zona Franca.

Segons aquestes entitats, els joves han fugit del Marroc per por de la repressió, perquè els últims anys han participat en les protestes a la zona del Rif contra les polítiques que hi aplica el govern marroquí.

Notícia relacionada: Els tímids indults del rei del Marroc encenen més els ànims a la zona del Rif

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut