La periodista Daphne Caruana Galizia va morir per l'explosió d'una bomba adossada al seu cotxe
La periodista Daphne Caruana Galizia va morir per l'explosió d'una bomba adossada al seu cotxe
Malta

8 detinguts per l'assassinat de la periodista que va denunciar Malta com a paradís fiscal

RedaccióActualitzat

La policia ha detingut vuit sospitosos en relació amb l'assassinat de Daphne Caruana Galizia, la periodista d'investigació més reconeguda de Malta, i la primera que va vincular els Papers de Panamà amb la cúpula política del seu país. El primer ministre ha anunciat les detencions, però només ha concretat que tots són maltesos i tenen antecedents criminals.

La periodista va morir fa gairebé dos mesos per l'explosió d'una bomba adossada al seu cotxe. Des de la seva mort s'acumulen els homenatges i les condemnes d'institucions i companys de professió, així com les denúncies per la falta de garanties de l'Estat de dret al país més petit de la Unió Europea. Grups europeus com els Verds, a més, han denunciat que Malta, que es va integrar a la UE l'any 2004, funciona com un paradís fiscal.

El fill de Caruana va publicar un post a Facebook on denunciava que l'estat maltès s'havia convertit en un estat màfia on defensar les llibertats et podia costar la vida.

La reportera va participar en la investigació dels anomenats Papers de Malta, que va revelar com el país s'havia convertit en un paradís fiscal en el si de la Unió Europea per a grans empreses i fortunes privades.

ARXIVAT A:
Unió EuropeaCorrupcióLlibertat de premsa
Anar al contingut