Madrid

75 detinguts i 3.500 obres d'art recuperades en una operació contra l'espoli cultural

Des de l'octubre passat, amb la participació de 18 països, s'han investigat 48.000 persones amb l'objectiu d'acabar amb els grups criminals que es dediquen al tràfic il·lícit de béns culturals

RedaccióActualitzat

Gran operació europea contra el robatori i el tràfic il·lícit de béns culturals. S'han detingut 75 persones i s'han confiscat 3.561 obres d'art.

És l'operació Pandora, liderada per Espanya i Xipre, que s'ha centrat en l'espoli, el tràfic i el robatori cultural amb l'objectiu de millorar el coneixement sobre els grups delictius que es dediquen a l'explotació cultural.

Hi han participat 18 països i ha tingut el suport de l'Europol, la Interpol, la Unesco i l'Organització Mundial de Duanes.

Des de l'octubre passat s'han investigat 48.000 persones amb l'objectiu d'acabar amb els grups criminals que es dediquen a l'explotació cultural.

A Espanya, la Guàrdia Civil ha confiscat a Múrcia més de 500 objectes arqueològics. 19 els havien robat el 2014 al Museu Arqueològic.

A Grècia, la policia ha requisat una làpida de marbre otomà i imatges postbizantines del segle XVIII de sant Jordi i altres sants, i objectes de l'època bizantina.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut