La Jonquera

72 denúncies a prostitutes i 3 a clients en el primer mes d'entrada en vigor de l'ordenança contra la prostitució a la Jonquera

Ara tot just fa un mes va entrar en vigor l'ordenança contra la prostitució en espais públics de la Jonquera. En aquest espai de temps la policia ha interposat 72 denúncies a prostitutes i als seus clients, i se'ls ha sancionat amb multes de fins a 300 euros. La gran majoria de les prostitutes sancionades són reincidents. A partir del 17 d'agost s'enduriran les multes tant per a les prostitutes com per als seus clients.

Actualitzat
Per l'alcalde en funcions de la Jonquera, Josep Maria Serra, els resultats que ha donat fins ara l'ordenança han estat molt positius. Per començar, moltes de les dones a les quals es va demanar que s'allunyessin del centre del municipi, especialment de la zona escolar i esportiva, han passat a col·locar-se als polígons industrials i als aparcaments de camions.

L'alcalde ha afirmat que està molt satisfet, "sobretot amb la tasca que fa la policia local". L'ordenança, que es va aprovar al ple del mes passat, és en realitat una modificació de la que ja existia abans sobre convivència ciutadana. Persegueix tant les dones que exerceixen la prostitució com els seus clients, i prohibeix oferir, sol·licitar, negociar o acceptar directament o indirectament serveis sexuals a l'espai públic. La pena per contravenir-ho és de 750 euros.

A més, si hi ha l'agreujant que les propostes sexuals es fan en zones properes a centres docents o de lleure destinats a menors, es considera una infracció greu i la sanció arriba fins als 1.500 euros. I si a més de proposar, s'arriben a mantenir relacions retribuïdes a l'espai públic, la sanció pot arribar fins als 3.000 euros.

L'ordenança també prohibeix la venda ambulant, i sanciona tant els venedors com els compradors i proveïdors. Es prohibeix la venda ambulant a tot el terme municipal, i les sancions aplicades arriben fins a 750 euros. L'alcalde de la Jonquera, Josep Maria Serra, ha dit que en aquest problema no s'ha avançat tant com en el de la prostitució, perquè és més difícil de resoldre: "Aquests venedors es posen al Pertús, i quan veuen la policia passen a la part francesa".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut