Dues persones consulten els seus ordinadors.
Dues persones consulten els seus ordinadors.
Barcelona

7 de cada 10 catalans tenen la síndrome visual informàtica

Els més joves són els que més en pateixen els símptomes: fatiga ocular, ull sec, picor i visió borrosa, resultat de l'ús excessiu de les pantalles

RedaccióActualitzat

El 70% de la població té la síndrome visual informàtica per l'ús excessiu de les pantalles. Segons un estudi del Col·legi Oficial d'Òptics i la UPC, afecta sobretot els més joves i els símptomes més freqüents són fatiga ocular, ull sec, picor i visió borrosa.

Estar-se més de dues hores davant d'una pantalla ja provoca molèsties als ulls. Això, sumat a l'estil de vida actual, fa que més de la meitat de la població tingui problemes visuals.  

La situació s'agreuja entre els més joves, que s'hi passen més hores i a més justament quan el seu sistema visual encara està madurant.

Joan Gispets, el degà de la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa, ha exposat:

"Quan el nen passava moltes hores a l'aire lliure, mirant de lluny, jugant pel poble, corrent, anant en bicicleta, movent els ulls amunt i avall. Segurament això no passava. Actualment, la vida molt sedentària que estem fent, mirant d'aprop, comporta una problemàtica".

Per mirar de fer front a aquesta nova problemàtica, el Col·legi Oficial d'Òptics aconsella fer més controls de la visió de prop dels joves.

 

Anar al contingut