Trípoli

7 civils morts i 18 de ferits per un raid de l'OTAN llançat al sud-est de Trípoli

Un raid de l'OTAN al sud-oest de Trípoli ha provocat la mort aquesta nit de 7 civils i ferides a 18 més, segons un balanç de l'agència oficial líbia. Els avions de l'Aliança Atlàntica han tornat a bombardejar Trípoli, la capital líbia, mentre els gaddafistes no afluixen a Misrata, on el setge continua. La guerra a Líbia està estancada, però la superioritat militar dels fidels al dictador s'imposa a un exèrcit rebel amb molta voluntat, però molt poca preparació.

Actualitzat
La situació és del tot desesperada -sobretot per a la població civil- a la ciutat rebel de Misrata, assetjada des de fa setmanes per les tropes gaddafistes. Hi ha arribat un vaixell de l'ONU carregat amb 500 tones d'ajuda humanitària, però tot els bombardejos són constants i en un d'aquests atacs s'ha provocat la mort de dos periodistes estrangers i i ferides en dos més. Els morts són el fotògraf nord-americà Chris Hondros i el fotògraf i documentalista britànic Tim Hetherington. Hondros havia estat finalista del Pulitzer i havia rebut la Medalla d'Or Robert Capa, entre altres premis.

Moviments a Occident

Tot i això, l'ofensiva de la coalició en suport dels rebels tindrà aviat una ramificació: França, el Regne Unit i Itàlia hi enviaran 40 assessors militars per ajudar la insurgència. Els Estats Units no s'han afegit a la iniciativa, però preveuen finançar amb 25 milions el govern rebel, amb béns i serveis no letals, com ambulàncies, vehicles i altres equipaments.

Mentre Occident mira de desequilibrar el front de guerra, el règim ha condicionat la celebració d'eleccions a la fi dels bombardejos aliats. L'oferta la llançava el nou cap de la diplomàcia líbia, Abdelati Obeidi, a través de la BBC.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut