Washington

7.000 parells de sabates pels 7.000 menors morts en tirotejos als EUA des del 2012

Acció de protesta al Capitoli per demanar lleis més dures contra la venda d'armes

Irene VaquéActualitzat

7.000 parells de sabates buides davant del Capitoli, a Washington. És la mateixa xifra de menors morts en tirotejos als Estats Units des de la massacre de Newtown, el 2012.

Activistes nord-americans han inundat de sabates l'esplanada de l'edifici del Congrés dels Estats Units en una acció de protesta per demanar que s'endureixin les lleis per poder comprar armes. Darrere de la iniciativa hi ha la plataforma Avaaz.

 

 

A la massacre de Newtown van perdre la vida 20 nens i sis adults de l'escola de primària Shandy Hook. És el tiroteig més mortífer en una escola o institut dels Estats Units.

Entre els que han deixat les sabates a l'esplanada, Tom Mauser, un activista de 66 anys que va perdre el seu fill, de 15, al tiroteig de Columbine, el 1999:

"No hi ha ningú en aquestes sabates, és com la buidor dels nostres cors per la violència de les pistoles".

 

La reivindicació d'un major control d'armes ha revifat després de la mort de 17 estudiants pels trets d'un exalumne en un institut de Parkland, a Florida, fa un mes.

Molts adolescents han aixecat la veu a favor d'una normativa més estricta, com Emma Gonzalez, supervivent de l'atac de Florida. El seu clam ha tingut un ampli ressò a les xarxes socials, tot i que no ha quedat al marge de les "fake news" que els han acusat de ser actors.

Es calcula que cada any 1.300 menors de 18 anys moren en tirotejos als EUA, segons dades del Centre de Control i Prevenció de Malalties dels Estats Units.

Amb el mateix objectiu, s'ha organitzat per aquest dimecres una aturada a milers de centres educatius dels Estats Units.

Els estudiants i entitats de drets civils estan convocats a sortir de les aules, a les 10 del matí hora local, durant 17 minuts, un per cadascuna de les víctimes del tiroteig de Parkland.

 

Hi ha més de 2.500 convocatòries de l'aturada, que es promou amb l'etiqueta #Enough (#Prou) i #NotOneMore (#Niunmés) i que té el suport d'activistes que han organitzat la Marxa de les Dones a Washington els últims dos anys.

La protesta de les sabates s'inspira en el memorial que hi ha al costat del riu Danubi, a Hongria, en record dels milers d'assassinats pel feixisme en aquell país durant la Segona Guerra Mundial.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut