El president espanyol, Mariano Rajoy, durant la campanya electoral del 2008 (Reuters)
El president espanyol, Mariano Rajoy, durant la campanya electoral del 2008 (Reuters)
Madrid

685.000 euros de la trama Púnica haurien finançat la campanya de Rajoy el 2008

Els populars de Madrid es van beneficiar de les ajudes públiques a través d'una fundació satèl·lit, segons avança "El Confidencial"

RedaccióActualitzat

Noves revelacions de la trama Púnica de finançament il·legal del Partit Popular de Madrid. El PP madrileny hauria aportat 685.000 euros no declarats a la campanya de Mariano Rajoy en les eleccions del 2008, segons es desprèn del sumari de la presumpta caixa B del PP madrileny, que avança "El Confidencial".

En l'informe, la Guàrdia Civil conclou que els populars de Madrid es van beneficiar de les ajudes públiques a través d'una fundació satèl·lit sense ànim de lucre, Fundescam, per "abonar despeses electorals aportant documentació falsa, emmascarant els conceptes realment facturats en la campanya electoral per altres que poguessin tenir un encaix amb la finalitat de la subvenció i de la Fundació".

Segons l'informe, s'haurien simulat cursos per desviar al PP diners públics que hauria rebut la Fundació. La informació afegeix que els cartells de publicitat exterior i tríptics per la campanya de Rajoy venien de factures falses en l'edició de programes de seminaris i butlletins de la Fundescam.

Davant tot plegat, el jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el cas Púnica, Eloy Velasco, considera que aquests fons que sortien de la trama de finançament il·legal dels populars madrilenys haurien permès al PP superar els límits legals de despesa en els comicis del 2008.

♦ Púnica, Gürtel, Pokémon, Taula, Lezo... Com s'escullen aquests noms? ♦

Anar al contingut