Manifestació del 12-O a Barcelona (ACN)
Manifestació del 12-O a Barcelona (ACN)
Barcelona

65.000 persones marxen el 12-O a Barcelona sota el lema "Catalunya sí, Espanya també"

Arrimadas, que participa en la manifestació, ha aprofitat per tornar a demanar la convocatòria d'eleccions a Catalunya

RedaccióActualitzat

Societat Civil Catalana i una desena d'entitats més s'han manifestat sota el lema "Catalunya sí, Espanya també". És l'acte central de la celebració de 12 d'Octubre, que ha aplegat 65.000 persones, segons dades facilitades per la Guàrdia Urbana.

La marxa, a la qual s'han adherit Ciutadans i el Partit Popular, ha començat a la Pedrera, al passeig de Gràcia de Barcelona, i ha anat fins a la plaça de Catalunya, on s'ha llegit un manifest per part de diversos representants de les organitzacions que han convocat la marxa, on s'han sentit crits com "No soms fatxes, som espanyols" i "Puigdemont, a presó".

Els organitzadors han reclamat a Carles Puigdemont que dilluns, quan s'acaba l'ultimàtum del govern espanyol, torni a la legalitat espanyola. Asseguren que diuen que han perdut la por de sortir al carrer i reclamen penes proporcionals per als qui, diuen, han protagonitzat actes de sublevació sediciosa.

 

La mobilització ha estat menys nombrosa que la gran manifestació a favor de la unitat d'Espanya que es va celebrar diumenge passat a Barcelona, però molt més que el 12-O de l'any passat, quan es van manifestar 5.000 persones.

 

Entre les entitats convocants també figuren Empresaris de Catalunya, Concordia Cívica, Convivència Cívica Catalana, Regeneració Democràtica, Moviment Cívic 12-O, Professors pel Bilingüisme, Espanya Generosa i Espanyols Dempeus.

Arrimadas torna a demanar eleccions

 

La líder de l'oposició, Inés Arrimadas, que ha participat en la manifestació, ha aprofitat per tornar a demanar la convocatòria d'eleccions a Catalunya:

"Puigdemont té cinc dies per rectificar, per reconèixer que això no és bo per a Catalunya, per evitar més fugides d'empreses i per convocar eleccions. Això s'ha de solucionar amb urnes, amb urnes de veritat. Volem votar un nou govern."

SCC parla d'un dia festiu, però "amb desconcert"

Miriam Tey, portaveu de Societat Civil Catalana, ha destacat que avui és un dia festiu, però també amb desconcert i angoixa:

"És un dia de festa, un dia de celebració de la Hispanitat i, per tant, també de Catalunya. Podríem haver-ho celebrat amb més alegria, però amb aquest desconcert i aquesta angoixa que estem vivint en aquests moments a Catalunya... Esperem responsabilitat del senyor Puigdemont i de tots els partits polítics perquè demanin que això torni a la legalitat, recuperem el diàleg i el seny."

El PPC demana el trencament del govern amb la CUP

Alberto Fernández Díaz, del PPC, ha demanat desobediència a la CUP i no a la llei:

"És evident que sense un trencament amb la CUP és difícil que l'independentisme pugui mirar endavant amb possibilitats d'acord i de diàleg. Si ha d'haver-hi aquesta desobediència a Catalunya no és pas a la llei, sinó a la CUP, als antisistema, que han marcat l'agenda política i de govern dels últims anys. Aquest no trencament amb la CUP per part de l'independentisme assenyat ha forçat malauradament la situació fins als extrems a què hem arribat."

Crits a favor i en contra dels Mossos d'Esquadra

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut