Presó destruïda al Iemen
Presó destruïda al Iemen
Sanà

60 morts en el bombardeig d'una presó per part de la coalició àrab al Iemen

En un altre bombardeig a la província de Taiz han mort un mínim de 17 civils en una ofensiva que ha impactat contra un habitatge, segons funcionaris iemenites i residents

RedaccióActualitzat

Almenys 60 persones han mort i 38 han resultat ferides a causa d'un nou atac aeri al Iemen per part de la coalició àrab que lidera l'Aràbia Saudita. Les víctimes són rebels hutis, però també presoners d'un centre penitenciari.

L'objectiu dels raids aeris ha estat un complex militar de les forces rebels a la ciutat d'Hodeida, a l'oest del país, però moltes bombes han caigut damunt d'un edifici annex, una presó on hi havia uns 120 presos comuns o preventius. Alguns dels empresonats ho estaven per ideologia política per manifestar-se contraris als hutis. El centre ha estat bombardejat fins a tres vegades.

En un altre bombardeig a la província de Taiz han mort un mínim de 17 civils en una ofensiva que ha impactat contra un habitatge, segons funcionaris iemenites i residents.

Aquest nou atac aeri es produeix després que el president del Iemen ha rebutjat el pla de pau proposat per l'ONU. El text de l'ONU proposa que una vegada que les parts en conflicte firmin l'acord de pau, l'actual vicepresident, el general Ali al-Ahmar, hauria de dimitir i el president Iemenita hauria de designar un nou vicepresident de consens, al qui s'entregaria el poder.

La guerra del Iemen es va fer més crua a partir del març del 2015, quan la coalició militar integrada pels països de majoria sunnita va intervenir directament a favor del president del Iemen, l'únic reconegut per la comunitat internacional i contra els hutis, de creença xiïta.

El conflicte entre les forces de la coalició liderada per l'Aràbia Saudita i els rebels hutis, que controlen gran part del nord del país, incloent-hi la capital, ha deixat rere seu més de 10.000 morts i milers de desplaçats interns, que es troben per sota del llindar de la pobresa.

Anar al contingut