Barcelona

60 famílies de Barcelona denuncien que es queden sense escola pública al seu barri

RedaccióActualitzat

Unes 60 famílies s'han mobilitzat aquest matí al mercat de Sant Antoni de Barcelona per protestar perquè s'han quedat sense plaça de P3 a l'escola pública.

Són famílies de l'esquerra de l'Eixample que ara hauran d'optar per matricular els nens fora del barri o a l'escola concertada.

Han constituït una plataforma i, aprofitant la inauguració del mercat, han demanat firmes de suport.

 

 

Lara Barriuso, portaveu de la Plataforma de famílies sense plaça, explica que estan esperant una solució per part del consorci i que la situació millori els pròxims cursos:

"Reclamem la creació d'una escola pública nova de cara al curs 2019-2020 de manera que les famílies que vinguin després no hagin de passar per aquest calvari que és no saber què passarà amb la situació del teu fill el curs que ve. Seria ideal una escola nova aquest curs, però tampoc ens toca a nosaltres decidir-ho. Nosaltres estem esperant que el consorci ens doni una solució."

Descarten l'escola concertada

Quan falten poc més de dues setmanes perquè surtin les llistes definitives d'alumnes admesos a Educació Infantil, a Barcelona i l'àrea metropolitana molts pares ja saben que no tindran plaça a l'escola pública del seu barri.

L'Esquerra de l'Eixample, Gràcia o el Guinardó i algunes zones de Badalona són les àrees amb més problemes.

Moltes famílies no volen l'escola concertada com a alternativa. De fet, la FaPaC, la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya, suggereix als que es quedin sense plaça pública que es neguin a escollir una escola concertada.

Anar al contingut