Sant Pol de Mar

6 morts i 72 ferits en l'accident d'un autocar a la C-32 a l'altura de Sant Pol de Mar

Inici tràgic de l'"operació sortida" a les carreteres catalanes. L'accident d'un autocar a la C-32 a l'altura de Sant Pol de Mar ha deixat 6 persones mortes i 72 de ferides, divuit en estat greu. El vehicle transportava una setantena de turistes holandesos i francesos, i havia sortit a quarts de tres de la tarda cap a Barcelona per fer una visita turística a la capital catalana. Ja de tornada, l'autocar circulava per l'autopista C-32 fins que ha agafat la sortida de Sant Pol per deixar el passatge als hotels de Calella i Sant Pol. En un revolt molt pronunciat, el conductor, que ha donat negatiu en el control d'alcoholèmia, ha perdut el control del vehicle i ha bolcat. Un cotxe que pujava de Sant Pol cap a l'autopista també ha estat implicat en l'accident.

Actualitzat
L'autocar, amb una setantena de turistes holandesos, havia sortit a quarts de tres de la tarda d'aquest dijous cap a Barcelona per fer una visita turística a la capital catalana. Ja de tornada, l'autocar circulava per l'autopista C-32 fins que ha agafat la sortida de Sant Pol per deixar el passatge als hotels de Calella i Sant Pol. En un revolt molt pronunciat, el conductor ha perdut el control del vehicle i ha bolcat. Un cotxe que pujava de Sant Pol cap a l'autopista també s'ha vist implicat en l'accident.

L'accident ha provocat 6 morts i 72 ferits. D'aquests n'hi ha 27 d'ingressats, dels quals 18 estan greus. A 43 dels ferits ja els han donat l'alta i n'hi ha 11 més que encara els estan valorant als serveis d'urgències de diversos hospitals. Els ferits estan ingressats als hospitals de Calella, Blanes, Germans Tries i Pujol, Vall d'Hebron, Sant Pau, Clínic i Sant Joan de Déu.

El conductor, de la companyia Autocares Plena Costa, és una persona experimentada, i fa més de 16 anys que es dedica a aquesta feina. De resultes de l'accident, té una fractura de tíbia i peroné i li han hagut de treure la melsa.

Els Mossos d'Esquadra investiguen les causes de l'accident d'autocar d'aquesta matinada a Sant Pol de Mar. El conductor de l'autocar ha donat negatiu a la prova d'alcoholèmia i havia respectat el temps de descans i de conducció. El director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que el revolt on hi ha hagut l'accident és molt pronunciat. De fet, segons el responsable de Trànsit del Maresme, és el revolt més tancat de la comarca. La velocitat està limitada a 40 quilòmetres per hora. Aquest matí, els operaris reparaven els danys per recuperar la normalitat a la via.

L'autopista s'ha obert al trànsit a les cinc de la matinada després d'estar tancada més de cinc hores.
Anar al contingut