Roma

6.500 persones han estat rescatades al mar Mediterrani en les últimes 24 hores

Nova allau de refugiats, provinents de les costes de Líbia

RedaccióActualitzat

Gairebé 6.500 persones han estat rescatades al mar Mediterrani en les últimes 24 hores. Així ho assegura la guàrdia costanera italiana, que ha coordinat les operacions per salvar aquesta nova allau de refugiats, provinents de les costes de Líbia. Els immigrants intentaven arribar a Europa en embarcacions precàries i gairebé sense combustible.

Es tracta d'una de les operacions de rescat més importants que s'han fet en els últims temps. Hi han participat una quarantena d'embarcacions de la marina italiana i d'altres països europeus, però, sobretot, d'ONGs com Metges sense Fronteres o Proactiva Open Arms. Segons sembla, els rescatats viatjaven en diverses embarcacions que han quedat a la deriva a prop del canal de Sicília, en una zona que separa aquesta illa de les costes africanes. Les entitats participants en el rescat han assenyalat que s'han viscut situacions dramàtiques; entre altres coses, perquè hi havia molts nens. El més petit, un nadó de cinc dies.

Justament fa una setmana que a la mateixa zona es van rescatar, segons la guàrdia costanera italiana, més de 1.100 persones que també intentaven arribar a Europa amb embarcacions.

En total, l'Organització Internacional per a les Migracions calcula que des de començament d'any han arribat a Europa per mar més de 270.000 immigrants. 3.000 més han mort ofegats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut