Ginebra

6.000 morts i 15.000 ferits en menys d'un any a la guerra d'Ucraïna

Són dades de l'últim informe de l'ONU sobre la situació dels drets humans a Ucraïna, on s'insta les parts a complir els acords de Minsk

RedaccióActualitzat

Les Nacions Unides xifren en més de 6.000 els morts documentats -civils i militars- en la guerra a l'est d'Ucraïna, fins a l'entrada en vigor de l'alto el foc, fa dues setmanes. Els combats recents prop de l'aeroport de Donetsk i a la ciutat de Debàltsevo han estat dos dels episodis més mortífers dels deu mesos i mig de combats entre les tropes ucraïneses i els separatistes prorussos.

Es tracta de l'últim informe sobre la situació dels drets humans a Ucraïna, fet públic avui a Ginebra. Segons l'ONU, és imperatiu que totes les parts compleixin els acords de Minsk per aturar les hostilitats.

Concretament, l'informe diu que el conflicte armat ha documentat exactament 5.809 casos de morts i 14.470 ferits. Però tenint en compte els enfrontaments de les dues últimes setmanes, les Nacions Unides afirmen que el nombre de morts ja supera les 6.000 víctimes entre civils i personal militar.

Aquest dilluns, els caps de la diplomàcia russa, Serguei Lavrov, i nord-americana, John Kerry, estan reunits a Ginebra: Sobre la taula, el futur d'Ucraïna i l'assassinat de Borís Nemtsov, un dels principals opositors al president rus, Vladímir Putin.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut