L'atemptat l'ha patit aquesta escola de policia a la ciutat de Quetta, a l'oest del Pakistan
L'atemptat l'ha patit aquesta escola de policia a la ciutat de Quetta, a l'oest del Pakistan
Quetta, Pakistan

59 morts en un atemptat a una escola de policia del Pakistan

Tres terroristes presumptament jihadistes han entrat disparant indiscriminadament a l'escola i han ferit també més de 100 dels futurs policies que hi vivien

RedaccióActualitzat

Cinquanta-nou  morts i gairebé 120 ferits al Pakistan en un atac contra una acadèmia de policia a la ciutat de Quetta, a l'oest del país, molt a prop de la frontera amb l'Afganistan. L'atac ha començat a mitjanit, quan tres terroristes han entrat a les instal·lacions policials i han començat a disparar indiscriminadament.

L'enfrontament amb les forces de seguretat ha durat cinc hores, durant les quals els terroristes han fet servir els cadets com a ostatges. Com a mínim, dos dels atacants s'han fet explotar i el tercer ha estat abatut. De moment, cap grup no ha reivindicat l'atac.

De tota manera, el responsable militar de la zona, el general Sher Afgun, ha assegurat que els atacants havien rebut ordres per telèfon des de l'Afganistan i que podrien pertànyer al grup sunnita Lashkar-e-Jhangvi.

70 morts també a Quetta a l'agost

Aquesta ciutat a la frontera amb l'Afganistan ja va ser objecte d'un altre greu atemptat fa dos mesos i mig, quan un terrorista suïcida es va fer explotar a l'Hospital Cívic i va matar gairebé 70 persones. L'atemptat més important d'aquest any al Pakistan va ser l'atac d'un altre terrorista suïcida a una concentració de cristians que celebraven la Pasqua en un parc de la ciutat de Lahore i que va acabar amb un balanç de 75 morts i més de 300 ferits.

 

Anar al contingut