La fira d'enguany se celebrarà del 10 al 13 de setembre
La fira d'enguany se celebrarà del 10 al 13 de setembre

56 companyies i 800 professionals d'arreu del món ompliran la FiraTàrrega d'enguany

FiraTàrrega, del 10 al 13 de setembre, participa en la producció de 14 espectacles

RedaccióActualitzat

La fira de circ, dansa i teatre FiraTàrrega s'inaugurarà el 10 de setembre i s'allargarà fins al 13. Com cada any, la fira comptarà amb una intensa programació que es caracteritza per l'especial interès en les arts de carrer, els espectacles de caire visual i els formats no convencionals.

Una de les novetats d'aquest 2015 és una primera jornada amb tres grans espectacles. Al migdia, els mexicans Vaca 35 presentaran la seva nova peça "Cuando todos pensaban que habíamos desaparecido". A la tarda, el pavelló Sant Josep acollirà "Sifonòfor", d'Animal Religion, i a la nit l'espectacle inaugural anirà a càrrec dels Insectotròpics, amb "Compra'm".

"Compra'm", la proposta de live cinema de la companyia, d'Insectotròpics serà l'espectacle inaugural d'aquesta edició. Amb la presentació de "Compra'm", FiraTàrrega completa un procés d'acompanyament de la companyia que ha passat per la programació de l'espectacle "La Caputxeta Galàctica" (2011), la inclusió de "Bouazizi" dins els Laboratoris de Creació 2013 i que culmina ara amb l'encàrrec d'aquest espectacle inaugural de gran format.

Noms internacionals i nacionals es barregen en aquesta nova edició que posa l'accent en els codis de les arts visuals, i també inclou els ballarins nord-americans Dorrance Dance i la seva visual peça de claqué "E.T.M: The Initial Approach"; el duet anglès Chameleon Company, que després de l'excel·lent acollida dels seus dos treballs anteriors de dansa de carrer presentarà "Hands Down"; el duet argentí de dansa contemporània Cortez-Fontán, amb "Los cuerpos"; el "Piano Suite" dels italians Teatro Necessario, un espectacle que combina el clown amb l'acrobàcia, la dansa vertical i la música en directe, o els mexicans Teatro Línea de Sombra i la seva instal·lació escènica "Durango 66".

La fira enguany ha trobat una manera molt peculiar de recomanar els seus itineraris amb noms i suggeriments, com: Pack Tieta ("Si això de les arts de carrer et sembla per a jovent, o bé creus que el teatre només és bo quan es veu des d'una llotja, doncs bé, ets una tieta i tenim el que busques"), Pack Mocs ("Ruta dedicada a petites grans persones menors de 12 anys") o Modernets de Tàrrega ("La modernor és potser, com l'adolescència, una grip que se supera amb el pas dels anys. O no..."), entre d'altres.

Durant la FiraTàrrega del 2015 es portarà a terme el primer Seminari Europeu per al Desenvolupament de les Arts de Carrer, que reunirà més de 200 agents culturals a Tàrrega i Barcelona.

Anar al contingut