Alep

50.000 persones han fugit de l'est d'Alep des de l'ofensiva de l'exèrcit

El Consell de Seguretat de l'ONU es reuneix d'urgència aquest migdia per analitzar la situació dramàtica que viu la ciutat siriana

RedaccióActualitzat

L'èxode de civils d'Alep no s'atura, com tampoc ho fa l'avanç de l'exèrcit sobre les posicions rebels de la segona ciutat siriana. L'Observatori Sirià dels Drets Humans ja xifra en 50.000 persones les que s'han desplaçat de l'est d'Alep als últims quatre dies arran dels combats del que es considera l'atac final sobre Alep.

L'ONG ha informat que més de la meitat d'aquestes persones s'han dirigit als districtes orientals de la localitat que queden en poder dels rebels i al barri d'Al-Sheij Maqsud, que està sota el domini de les anomenades Forces de Síria Democrpatica (FSD), una aliança armada kurdoàrab.

La situació és dramàtica, no para d'empitjorar. Les reserves de menjar s'esgoten i no queda cap hospital operatiu. Els cascos blancs, l'organització civil de rescat de les víctimes dels bombardejos, no tenen prou mitjans.

A petició de França i el Regne Unit, el Consell de Seguretat de l'ONU es reunirà d'urgència aquest migdia per analitzar la situació a Alep, on les forces del règim de Bashar al-Assad han recuperat els últims dies un 30% del territori de la ciutat, que els rebels controlaven des de feia quatre anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut