Wolsburg

5 milions de vehicles Volkswagen afectats en tot el món pel cas de les emissions

Els cotxes afectats són: la sisena generació del model Golf, la setena del Passat, la primera del Tiguan que incorporen de manera exclusiva el motor diesel EA 189

RedaccióActualitzat

La firma ha explicat que després de fer una avaluació interna, 5 milions de vehicles Volkswagen son els afectats pel cas de les emissions en tot el món.

Els cotxes afectats són: la sisena generació del model Golf, la setena del Passat, la primera del Tiguan que incorporen de manera exclusiva el motor diesel EA 189.

No estan afectats les actuals generacions de Golf, de Passat i de Touran. Falta saber quins models de la marca Seat estarien afectats.

Matthias Müller nou president de Volkswagen 

El director executiu de Porsche, Matthias Müller és el nou president de Volkswagen i relleva així a Martin Winterkorn al capdavant del grup. Winterkorn va dimitir dimecres després de ser director executiu durant els últims vuit anys.

La dimissió de Winterkorn va arribar pocs dies després que es va fer públic l'escàndol de la manipulació de milions de vehicles per enganyar reguladors i usuaris sobre les emissions contaminants dels seus vehicles dièsel. Un dels escàndols més grans de la història de la indústria de l'automòbil.

Les últimes informacions sobre l'escàndol de Volkswagen revelen que durant tot un any la companyia va estar negant la manipulació dels motors per alterar els índexs de contaminació. En funció de les dades, es podrien endurir encara més les milionàries sancions que es preveu que haurà d'afrontar el grup.

Qui és Matthias Müller?

El director executiu de Porsche, Matthias Müller, era el candidat amb més possibilitats per substituir Winterkorn.

Müller, mecànic i informàtic de professió, coneix a fons el grup automobilístic Volkswagen. Va ser responsable de l'àrea de vehicles esportius de la marca i fa cinc anys que ocupa el càrrec de director executiu. Té fama de ser un home fred, però sense enemics dins la companyia.

Vicepresident de Vendes de Volkswagen 

El president de la marca espanyola Seat, Jürgen Stackmann, de 54 anys, es converteix en el vicepresident de Vendes de la marca Volkswagen, segons ha confirmat l'empresa.

Stackmann forma part de la nova direcció, gràcies a l'èxit que ha tingut en la gestió de Seat en els últims dos anys i mig.

Nou president de Seat

L'actual vicepresident executiu de Vendes i Mercadotècnia d'Audi, l'italià Luca de Meo (Milà 1967), serà el nou president de Seat en substitució de Jürgen Stackmann, que passarà a formar part del comitè executiu de la matriu alemanya Volkswagen.

Luca de Meo és graduat en Administració d'Empreses per la Università Commerciale Luigi Bocconi de Milà i compta amb més de 20 anys d'experiència en el sector de l'automòbil.

De Meo i Stackmann prendran possessió dels seus nous càrrecs l'1 de novembre del 2015, segons ha confirmat la marca automobilística espanyola.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut