Lampedusa

5.800 immigrants rescatats i deu ofegats al Mediterrani en dos dies

Deu persones han mort ofegades en les diverses operacions de salvament

RedaccióActualitzat

El flux d'immigrants que intenten arribar a Europa en pateres no ha disminuït des del naufragi recent d'un vaixell en què van morir almenys 800 persones al Canal de Sicília.

Només aquest cap de setmana, la guàrdia costanera italiana n'ha rescatat més de 5.800.

10 persones han mort ofegades en les diverses operacions de salvament. La majoria dels morts els han trobat a les precàries llanxes i embarcacions, però tres homes han mort perquè han saltat a l'aigua per poder pujar més ràpid al vaixell que els intentava socórrer.

Entre els rescatats hi ha essencialment africans, molts sirians que fugen de la guerra i també libis que volen deixar enrere un estat que tothom qualifica ja de fallit. Líbia ha arrestat avui 500 persones a bord de 5 vaixells.

Una patrullera francesa també va salvar dissabte 219 immigrants.

Falta de mitjans

La presència de més mitjans al Mediterrani, com es va aprovar en la cimera europea del 23 d'abril encara no es nota. L'operació europea Tritó, que triplica el pressupost fins a 9 millions d'euros mensuals, hauria de permetre afrontar amb més recursos la massiva arribada que es preveu en una situació meterològica favorable.

Dilluns passat el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, a bord d'un vaixell militar en aigües sicilianes, va qualificar la pèrdua de vides humanes al Mediterrani com "una de les pitjors crisis humanitàries després de la Segona Guerra Mundial".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut