Costa de la ciutat de Sfax, on va naufragar l'embarcació
Costa de la ciutat de Sfax, on va naufragar l'embarcació
Sfax

48 morts més al Mediterrani i desenes desapareguts en un naufragi a Tunísia

Almenys 180 persones navegaven en l'embarcació, d'on s'han rescatat 70 persones

RedaccióActualitzat

La tragèdia del Mediterrani es torna a fer sentir amb força, amb almenys 46 morts més. Una embarcació amb 180 migrants ha naufragat aquest diumenge a la costa meridional de Tunísia, en el pitjor naufragi des del febrer segons l'Organització Internacional de les Migracions (OIM).

70 persones han estat rescatades i hi ha uns 60 desapareguts, que els equips de salvament estan buscant. No es descarta que el balanç de víctimes pugui créixer sensiblement en les pròximes hores.

Responsables de Seguretat del país han informat que també estan buscant al suposat patró de l'embarcació i la xarxa que hauria preparat el viatge clandestí.

 



Segons mitjans locals, la majoria de les víctimes eren tunisians i la resta procedien de països de l'Àfrica subsahariana. L'embarcació de pesca, de 9 metres d'eslora, havia sortit d'una platja pròxima a la frontera amb Líbia i va navegar durant nou hores abans de començar a fer aigües a la costa de Sfax, la segona ciutat del país.

 

Notícia Relacionada: Drons per rescatar persones al Mediterrani: la nova estratègia d'Open Arms

Un dels supervivents tunisians ha explicat a l'agència France Press que el vaixell tenia capacitat màxima de 90 persones, però n'hi havia 180 o més.

La sortida de migrants irregulars cap a la costa d'Europa és menys freqüent des de Tunísia que des de països veïns com Líbia o Algèria, tot i que les costes italianes es troben més a prop.

La majoria de tunisians que s'embarquen en aquesta travessa amb embarcacions precàries són joves a l'atur que busquen una sortida a la greu crisi econòmica que viu el país, que ha posat en risc l'única transició democràtica que ha sobreviscut les primaveres àrabs.

Notícia Relacionada: Open Arms alertarà a l'Àfrica del "perills" de creuar el Mediterrani

Almenys deu persones més han mort aquest cap de setmana en un altre naufragi prop de les costes de Turquia. El seu objectiu era arribar a Grècia. També en els dos últims dies s'han rescatat 240 migrants en diverses embarcacions al llarg de les costes espanyoles.

El nou govern italià promet mà dura

Itàlia és el principal país d'entrada de la Immigració il·legal a Europa, juntament amb Grècia i Espanya. El nou ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, de la ultradretana Lliga Nord, ha tornat a agitar el discurs antiimmigració que l'ha dut al poder amb els populistes del Moviment 5 Estrelles.

Aquest cap de setmana des de Sicília ha assegurat que l'illa i el país "no poden ser el camp de refugiats d'Europa" i que cal evitar que els immigrants que s'embarquin al nord d'Àfrica no tinguin cap esperança de trobar feina ni casa a Itàlia.

"El bon temps per als clandestins s'ha acabat: prepareu-vos per fer les maletes".

Des de Catània, Salvini també ha anunciat la creació de centres d'expulsió d'immigrants.

El ministre de l'Interior i el seu partit han promès bloquejar l'arribada de migrants de l'Àfrica i deportar-ne fins a 100.000 cada any. En aquest 2018, 32.000 migrants han arribat a Europa, 13.400 per les costes italianes. 660 han perdut la vida o han desaparegut, segons l'OIM.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut