Brussel·les

45 executius de Barclays se'n van a les Caiman per evitar una retallada de les seves primes

Un grup de 45 executius del grup Barclays han fundat una societat a les Illes Caiman per intentar eludir les potencials retallades de primes i incentius que vol aplicar el G20 i que els líders de la UE han estudiat a Brussel·les, en un cimera informal a la qual assisteix el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Aquests banquers han creat Protium, una empresa que té per objectiu gestionar els actius tòxics del banc, valorats en 12.600 milions de dòlars.

Actualitzat
El grup, liderat pels britànics Stephen King i Michael Keeley, estarà en nòmina de l'empresa assessora C12 Capital Management, que cobrarà de Protium taxes de gestió durant una dècada, segons publica The Times. Els empleats dels grans bancs d'inversió com Barclays podrien veure's afectats pels límits a les retribucions als bancs que estudien aplicar els països que componen el G-20 i que serien anunciats la setmana que ve a la cimera de Pittsburgh.

Precisament, per estudiar, entre altres temes, la limitació de primes dels alts executius, s'han reunit a Brussel·les els caps d'estat i de govern de la Unió Europea. A la seva arribada a la reunió, el primer ministre suec, Fredrik Reinfeldt, s'ha mostrat confiat que se "surti de la reunió amb una sola posició" per a la cita de Pittsburgh de la setmana que ve.

El mandatari suec s'ha referit al fet que fa falta començar a dissenyar ja "una estratègia de sortida" de la crisi, que determini com i quan retirar les mesures extraordinàries d'estímul econòmic. Reinfeldt ha dit també que "ha arribat el moment de dir prou" i procedir a limitar les primes i incentius als executius bancaris, per evitar que, com va succeir en el passat, assumeixin més riscos del que és raonable. Espero que avui puguem dir que la bombolla dels bonus ha esclatat", ha dit Reinfeldt, que ha defensat la imposició de límits obligatoris a les retribucions variables, sigui com un percentatge dels ingressos fixos de cada directiu o dels beneficis de l'entitat.

En l'àmbit de la reforma financera en general, Reinfeldt ha considerat que "hem de demostrar a la gent que hem après alguna cosa" de la crisi dissenyant una millor regulació. Finalment, ha al·ludit al debat en marxa, a la UE i a escala global, sobre com finançar la lluita contra el canvi climàtic i ha advertit que també en aquest àrea és hora de "deixar de gesticular i començar a oferir resultats concrets".
Anar al contingut