Soldats de tots dos exèrcits saluden la bandera. (Foto: Reuters)
Als exercicis hi participaran 44.000 soldats de tots dos bàndols. (Foto: Reuters)
Tòquio

44.000 militars del Japó i els EUA inicien les maniobres conjuntes més importants de la seva història

El Japó i els Estats Units han començat les maniobres militars conjuntes més importants de la seva història, que coincideixen amb la tensió a la península coreana per l'atac de Corea del Nord a una illa sud-coreana a parincipis de la setmana passada. L'operatiu commemora el 50è aniversari de l'aliança entre Washington i Tòquio. La Xina ja ha criticat aquests exercicis i ha instat aquests països a treballar per aportar pau i estabilitat a la zona.

Actualitzat
L'exèrcit nord-americà continua present a la zona de la península de Corea. Després de realitzar diverses maniobres militars amb Corea del Sud a principis d'aquesta setmana, aquest divendres ha començat nous exercicis, aquesta vegada amb el Japó.

Un cop a l'any, normalment per aquestes dates, Washington i Tòquio realitzen aquests assajos. Enguany, però, coincideixen amb la crisi entre les dues Corees després que la del Nord ataqués una illa de la del Sud i matés quatre persones.

Les operacions tindran lloc al mar del Japó, on Pyongyang hi té costa, i consistiran en un simulacre de resposta a un suposat atac amb míssils contra el país nipó. Està previst que s'allarguin 8 dies i hi participaran 44.000 tropes i una seixantena de vaixells, entre aquests un portaavions nord-americà.

La Xina ja s'ha manifestat en contra d'aquesta acció, tal com ja va fer per als assajos a Corea del Sud. Pequín ha demanat a Washington i Tòquio que s'impliquin més en l'estabilitat i la pau de la zona en lloc de fer demostracions de força.
Anar al contingut