Els turistes han tingut l'oportunitat d'experimentar la sensació de "gravetat zero".
Els turistes han tingut l'oportunitat d'experimentar la sensació de "gravetat zero". (Foto: EFE)
Bordeus

40 turistes experimenten la "gravetat zero" en el primer vol europeu d'aquestes característiques

El primer vol europeu per a turistes amb "gravetat zero" ha acabat amb èxit. Un grup de 40 turistes han tingut el privilegi -després de pagar 6.000 euros- de sentir-se com uns astronautes. Un airbus s'ha enlairat des de l'aeroport de Bordeus fins a uns 2.500 metres perquè els seus ocupants notessin la falta de gravetat durant uns cinc minuts.

RedaccióActualitzat
Aquest divendres hi ha hagut el primer vol d'un avió comercial europeu que ha proporcionat a un grup de 40 turistes la possibilitat d'experimentar la sensació de "gravetat zero". Els ocupants han pagat uns 6.000 euros per sentir la falta de gravetat durant uns minuts.

Un airbus A300 Zéro-G de l'empresa Novespace i comercialitzat per Avico s'ha enlairat aquest migdia de l'aeroport de Bordeus, al sud-oest de França, fins a arribar als 8.500 peus -uns 2.550 metres- i fer diferents maniobres durant cinc minuts per aconseguir la sensació de flotar a l'espai sobre aigües de l'Atlàntic. El vol ha durat en total dues hores i mitja.

L'avió té l'aspecte exterior d'un aparell comercial i a dins té un ampli espai de cent metres quadrats i més de 200 metres cúbics on els turistes poden gaudir de la sensació de falta de gravetat. El turista més veterà ha estat una dona de 67 anys. La majoria dels ocupants eren francesos, encara que també han embarcat persones de nacionalitat suïssa, belga, cubana, turca i japonesa.

El pròxim vol, que ja està complet, es farà el 23 de juny i aquesta vegada s'enlairarà des de l'aeroport de Le Bourget, a París. A partir del 20 de març s'obrirà la llista d'inscripcions per a qui es vulgui convertir en turista gravitatori la tardor que ve.

A més d'aquesta proposta d'Avico, hi ha iniciatives similars d'altres empreses, com la de Virgin Galactic, que porta els turistes a l'estratosfera per experimentar també cinc minuts de gravetat, després de pagar 200.000 dòlars. Qui s'atreveix a viatjar a l'Estació Espacial Internacional ha de pagar uns 20 milions de dòlars.
Anar al contingut