París

40 ferits i 58 detinguts en una nova protesta contra la reforma laboral a París

En paral·lel a una nova manifestació contra el projecte, hi ha hagut enfrontaments entre la policia i un grup d'encaputxats

RedaccióActualitzat

Greus aldarulls a París en paral·lel a una nova manifestació contra la reforma laboral que tramita el Parlament i que prioritza els acords per a empreses, en detriment dels convenis col·lectius. 40 persones han quedat ferides i 58 han estat detingudes, segons ha informat la policia, que s'ha trobat amb aquest front obert en plena celebració de l'Eurocopa de futbol.

 

D'acord amb aquestes fonts, els ferits són 11 manifestants i 29 gendarmes.

Les manifestacions contra la reforma laboral s'han repetit des del març, sovint amb aldarulls al final. Els sindicats, encapçalats per la CGT, han xifrat en 1,3 milions els assistents a la mobilització. La policia, però, ha rebaixat la xifra a 80.000. Prop de 600 autocars han acostat els manifestants a París.

Els sindicats pretenien que aquesta marxa, la novena en tres mesos, fos encara més multitudinària que la del 31 de març, on van anar 1,2 milions de persones segons els organitzadors, 390.000 segons la policia.

Atraccions turístiques com la torre Eiffel i el Palau de Versalles han tancat per la vaga contra el projecte de llei de la ministra Myriam El Khomri, que dilluns va començar la tramitació al Senat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut