4 mesos sense cobrar a la Federació de Persones Sordes pel retard de les subvencions

Denuncien que la situació és "insostenible" i amenacen amb una vaga

Actualitzat

La Federació de Persones Sordes de Catalunya (Fesoca) ha iniciat una aturada de dues setmanes per alertar sobre la seva "greu situació econòmica, derivada del retard en els pagaments" de subvencions per a projectes de l'àmbit de polítiques socials per al 2017, corresponents a la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat.

Durant 15 dies reduiran l'atenció un 40% i només mantindran els serveis essencials. Si passat aquest termini no obtenen resposta, passaran a la vaga.

"El retard en el cobrament de la subvenció ha fet que els seus 25 empleats portin quatre nòmines sense cobrar", ha lamentat l'entitat en un comunicat.

Al maig ja van començar a tenir retards en el cobrament de les nòmines. I ja no poden aguantar més:

"S'ha arribat a un punt en el qual la situació és totalment insostenible" i està afectant directament les persones sordes usuàries dels seus serveis, a més dels treballadors.

"No es descarten altres mesures, com l'aplicació d'un ERO", ha avisat la federació, que representa 30 associacions catalanes i més de 30.000 persones, i que reduirà els serveis que ofereix, entre els quals hi ha interpretació en llengua de signes, atenció social i intermediació laboral, entre altres.

L'entitat assegura que ha realitzat totes les gestions possibles amb les administracions públiques i amb "tots els interlocutors possibles" amb l'objectiu de resoldre aquesta situació, però no s'ha produït cap avenç.

Per alertar de la seva situació, han lliurat quatre cartes: al delegat del govern, al secretari d'estat de Serveis Socials i Igualtat, al ministre d'Hisenda i, al Departament de Treball, Afers Socials i Família, de qui depenen la majoria de les subvencions amb què funcionen.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut