Dos agents de la Guàrdia Civil custodien la seu de Barcelona d'Infraestructures Municipals (Bimsa), el 2 de febrer del 2017. (Horitzontal)
Dos agents de la Guàrdia Civil custodien la seu de Barcelona d'Infraestructures Municipals (Bimsa), el 2 de febrer del 2017. (Horitzontal)

4 dels 18 detinguts en l'operació Pika estan a la Comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona

Actualitzat

ACN Barcelona.-Quatre dels 18 detinguts en l'operació Pika que està portant a terme la Guàrdia Civil ja estan a la Comandància de Tarragona d'aquest cos policial, segons han explicat a l'ACN fonts de la investigació. Es tracta de l'extresorer de CDC Andreu Viloca, l'exdirector general d'Infraestructures.cat Josep Antoni Rosell, i de dos empresaris, Xavier Tauler, que havia estat vinculat a Copisa, i Josep Manel Bassols, d'Oproler Catalunya. A més de càrrecs públics com el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, l'extinent d'alcalde de Barcelona Antoni Vives, o el director general de BIMSA, Àngel Sánchez, entre els detinguts també hi ha l'exdirigent de CDC Francesc Sánchez, i diversos empresaris.

Viloca, Rosell, Tauler i Bassols ja van ser detinguts l'octubre del 2015, en una de les fases de l'operació Petrum. En el cas de Bassols, que va ser alcalde d'Anglès per CiU, també va ser detingut en l'operació Térmyca relacionada amb la consulta Efial. Totes són operacions vinculades a les investigacions del 'cas 3%'.Aquests quatre detinguts estan a la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona. Pel que fa a la resta, caldrà veure en les pròximes hores si la seva detenció queda sense efecte un cop els agents acabin els escorcolls, o també són traslladats a dependències policials. Les 18 detencions han estat ordenades per la Fiscalia Anticorrupció, segons un comunicat del ministeri públicEls altres detinguts són el director general de l'empresa gironina Rubau Tarrés, Ramon Anglada; l'empresari Sergio Lerma, vinculat a Oproler i també detingut l'octubre del 2015; Joan Albert Arqués, de la constructora Arnó; Ernesto Santolaria, director d'infraestructures de BIMSA; Constantí Serrallonga, exgerent de l'Ajuntament de Barcelona i actual director general de la Fira de Barcelona; Josep Miarnau, conseller delegat de COMSA-EMTE; Pilar Matesanz, directiva d'Infraestructures.cat; José María Zaragoza de Pedro i Pedro Javier de Llano Vivancos, d'Oproler, i l'empresari berguedà Fèlix Pasquina.

Anar al contingut