Barcelona

A l'avió de Germanwings viatjaven 53 persones residents a Catalunya

Aquestes són les últimes xifres actualitzades, presentades pel conseller d'Interior Ramon Espadaler

RedaccióActualitzat

Segons el conseller d'Interior, Ramon Espadaler a part dels 39 catalans morts en l'accident d'avió de dimarts als Alps, hi ha 14 víctimes més que no són de nacionalitat espanyola però que vivien a Catalunya. 

Aquestes declaracions, del govern de la Generalitat actualitzen les que va fer aquest divendres el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en un acte a Barcelona.

Segons dades de Fernández Díaz d'aquest divendres, de les 50 víctimes mortals de nacionalitat espanyola, 39 residien a Catalunya i les altres 11 vivien a diferents comunitats autònomes d'Espanya.

Identificació genètica

Jorge Fernández Díaz també va assegurar que les autoritats policials ja han obtingut el 80% del codi genètic dels familiars de les víctimes, que servirà per identificar les restes que es recullin dels Alps.

Així, segons el ministre, "a meitat de la setmana vinent", els treballs conclouran i s'enviaran els resultats a París per iniciar les feines d'identificació per part dels científics.

Tractament de les víctimes i familiars per part dels mitjans

D'altra banda, el ministre va reconeixer que en els darrers dies s'ha obert un debat sobre el tractament que alguns mitjans han fet de les víctimes i, sobretot, amb les fotografies i imatges de vídeo dels morts i de les seves famílies mostrant el dolor per la tragèdia.

Així, preguntat per aquesta qüestió, Fernández Díaz va assegurar que l'estatut de la víctima que s'està tramitant a les Corts Generals ara mateix suposa "una bona ocasió per reflexionar sobre això".

Fernández Díaz va afegir que s'incorporaria el que fes falta en aquest projecte de llei per evitar imatges com les que han aparegut en els darrers dies en alguns mitjans.

Els tuits contra els catalans

Per últim, sobre els tuits que es van publicar carregant contra els catalans aprofitant el veïnatge d'algunes de les víctimes de l'avió, el ministre va assegurar que ell va "ordenar des del primer moment que les unitats corresponents investiguessin aquests intolerables, lamentables i terribles missatges". "Fruit d'aquesta feina ja s'han identificat bastants autors dels inqualificables missatges i s'han posat en coneixement del ministeri fiscal. La policia està fent la seva feina i que qualifiqui la Fiscalia en quins casos pot anar a cas penal", ha sentenciat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut