36 restaurants lleidatans participaran en la 5a edició de PorcPassió

36 restaurants lleidatans participaran en la 5a edició de PorcPassió

36 restaurants lleidatans participaran en la 5a edició de PorcPassió

Actualitzat
Pla general dels cuiners participants a la 5a edició de PorcPassió en una granja de porcs lleidatana. Imatge del 25 d'octubre del 2016. (Horitzontal)

Pla general dels cuiners participants a la 5a edició de PorcPassió en una granja de porcs lleidatana. Imatge del 25 d'octubre del 2016. (Horitzontal)

ACN Lleida.-La 5a edició del certamen gastronòmic PorcPassió comptarà amb la participació de 36 restaurants lleidatans, que entre l'1 i el 30 de novembre oferiran un ampli ventall de plats amb el porc com a protagonista. Secret ibèric brasejat amb formatge de cabra caramel·litzat i trio de confitures, orella de porc, garrinet cruixent amb curri de mango i llenties saltejades, escudella, peus de porc amb calamars i rossinyols, ofegat de la Segarra o carpaccio de presa de porc fumada amb tempura de verdures, seran alguns dels plats que es podran degustar en els establiments participants. I és que PorcPassió vol reivindicar la cuina de les carns del porc com uns dels productes més autèntics i populars de la gastronomia lleidatana. Per primera vegada, en aquesta edició cada establiment decidirà lliurement els preus de la seva oferta, que enguany oscil·laran entre els 5,30 i els 19,50 euros.

PorcPassió vol promoure el valor de les carns del porc en la gastronomia actual i, a la vegada, reivindicar tant el producte com els productors locals. El certamen gastronòmic està organitzat per Hostaleria de Lleida i el Moviment H i, de la mateixa manera que en edicions anteriors compta amb la col·laboració d'Interporc i Plusfresc, així com de la granja ramadera Albesa i del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, amb el seu popular 'Pa porquet'.En aquesta 5a edició, PorcPassió comptarà amb la participació dels restaurants de Lleida ciutat: Aimia, Brasa d'Or, Cal Molí, Cal Nenet, Click Menú, Comba, Cràpula, el Bistrot (Hotel Zènit), el Celler del Roser, el Celleret del Segre, Gaudium, Genial, Ferreruela, It¿ Food&Drink, la Dolceta, la Huerta, l'Hortet, la Fonda del Nastasi, la Fusta, l'Antiquari Tapes, la Masia i NH Pirineos. Així mateix, també hi prendran part altres restaurants de la demarcació com és el cas d'Ambrosia (Rosselló), Cal Farré (Vallfogona de Balaguer), Cal Xirricló (Balaguer), Can Pere (Camarasa), Del Remei (el Castell del Remei), Fonda Farré (Baro), Hostal del Carme (Vilagrassa), Hostal Roma (Cubells), Jaumet (Torà), la Redolta (Florejacs), les Avellanes (Os de Balaguer), lo Ponts (Ponts), Pessets (Sort) i Restaurant 2007 (la Fuliola).Per presentar la 5a edició del certamen culinari, els cuiners participants han esdevingut els protagonistes del cartell i la resta d'imatges de promoció de PorcPassió. Així, s'han traslladat a una granja porcina lleidatana per mostrar la seva aposta decidida per un producte tan lleidatà com és el porc amb l'objectiu de convidar a la ciutadania a gaudir de la gastronomia de Lleida a partir de la versatilitat que ofereixen les carns del porc. Un producte que els permet jugar amb la creativitat i consolidar les receptes clàssiques.