El Salt del Barber al Parc Natural dels Ports (Foto: Francesc i Muntsa)
El Salt del Barber al Parc Natural dels Ports (Foto: Francesc i Muntsa)

336 mm acumulats en 24 hores a l'estació del Parc Natural dels Ports

Amb la llevantada encara en marxa, els registres de precipitació ja són espectaculars a molts indrets. El rècord absolut de precipitació en un sol dia, a l'estació del Parc Natural dels Ports, és la dada més destacada de l'episodi.

Actualitzat

La llevantada encara està en marxa, però ja ha deixat precipitacions rècord durant la primera part de l'episodi. Els 336 mm caiguts en 24 hores a l'estació del Parc Natural dels Ports, són un màxim històric de precipitació en un sol dia de totes les estacions de la xarxa gestionada pel Servei Meteorològic de Catalunya, amb dades de 1994.

Les precipitacions recollides dissabte també van ser molt abundants a d'altres indrets del sud i del nord del país: 188 mm a Prat d'Aguiló, 135 a Mas de Barberans, 130 a Beuda i 128 a Abella. A Prades, Viladrau o Gisclareny també van superar els 100 mm. L'efecte d'aquestes precipitacions s'ha deixat sentir a molts embassaments i rius del país, com ara el Ter, el Freser o el Llobregat, que baixaven molt crescuts. Igual a passat amb salts d'aigua que portaven temps secs.

Fins a les 10 del matí de diumenge, més de 40 estacions meteorològics de la xarxa XEMA havíen superat els 100 mm registrats des de dijous. En el cas de l'estació dels Ports, el total era de 423 mm. És la dada més destacada. Els registres superàven els 200 mm a punts del Ripollès, l'Alt Empordà, la Cerdanya o la Garrotxa. Aquests registres encara canviaran durant la part final d'aquest episodi.

El temporal al nord-est

La segona part del temporal ha començat amb més força a l'extrem nord-est, amb unes pluges extraordinàries durant la matinada de dissabte a diumenge a l'Alt Empordà, amb efectes més destructius a Figueres, on . Els registres han anat des dels 140 mm de Llançà fins als 186 de Cabanes, passant pels 157 mm de Cadaqués o els 141 de la capital empordanesa. A Cabanes, 170 mm han caigut en 4 hores. De cara a la tarda, esperem una nova tongada en aquest sector del país.

 

 

 

GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut