La Marató de TV3

El disc, a la venda a iTunes i la Botiga de TV3

Aitana, Pablo Alborán, Álvaro Soler, Manolo García, Pedro Guerra, Carlos Rivera, Jorge Drexler, Sicus Carbonell, Sabor de Gràcia, Sisa, Halldor Mar, Judit Neddermann... Fins a 33 artistes participen, aquest any, al disc de La Marató que es vendrà el diumenge 2 de desembre amb tots els diaris d'àmbit català, a un preu de 10 euros, i també a iTunes.

Versionar en català i sorprendre amb cançons d'estils i gèneres tan diferents com ho són els seus intèrprets, a través de la música i les lletres, és sinònim d'"El disc de La Marató". Escoltar cançons que caminen sobre conceptes com la solidaritat, el dolor, el suport, l'acompanyament, el patiment, la incertesa, la pèrdua, l'esperança, el record, la superació, l'amistat, la generositat, etc. A partir d'aquests ítems s'ha donat vida a 18 històries musicals, divuit cançons en què han participat 33 artistes. D'aquests, 8 canten per primera vegada en català.

El disc s'obre amb una cançó titulada "Jo seré amb tu", original del grup Pretenders i que interpreta Judit Neddermann acompanyada del Quartet Brossa, que és la cançó que serveix de banda sonora per a l'espot de La Marató del 2018. "El disc de La Marató" també incorpora, per primera vegada, una cançó en aranès. És "Viatge entà Itaca", l'adaptació del "Viatge a Ítaca" de Lluís Llach, i que interpreta la cantant aranesa Alidé Sans juntament amb el cor de la Catalunya Nord Barrut.

El disc inclou molts intèrprets i cançons destacables, com "Sí, soc jo", versió de "This is me", de la pel·lícula "The greatest showman", Globus d'Or del 2018 a la millor cançó i finalista als Oscars i que interpreten Marina Prades i la Coral Sant Jordi. Aquella estatueta, però, se la va endur la cançó "Recuérdame", de la pel·lícula "Coco", interpretada per Carlos Rivera. I serà ell, precisament, qui cantarà el tema d'Antoni Orozco "El meu heroi", adaptat per primer cop al català. Al disc hi ha més Oscars: l'any 2014 Jorge Drexler el va guanyar amb "Al otro lado del río", de la pel·lícula "Diarios de motocicleta". Ell interpretarà, al costat de Pedro Guerra, "Cuidame" ("Cuida'm"), un tema pràcticament inèdit.

Manolo García, premiat amb l'Ondas d'enguany a la Trajectòria Musical, posa veu a "Mai és tard". A més, en aquesta nova edició d'"El disc de La Marató" s'hi poden trobar joves emergents de gèneres ben diferents, com Aitana i Álvaro Soler, el nostre "Katalonski" Halldor Mar juntament amb Marcel Lázara i Júlia Arrey; Manel Navarro; Ju i David Busquets; The Bird Yellow o Blas Cantó, desfilen al costat de veterans com en Sisa o Sicus Carbonell, que porta la rumba amb la Coral Infantil de l'Orfeó Català. I així, des de la veu de Ruth Lorenzo a Pablo Alborán, un dels artistes internacionals més reconeguts, s'acaba amb una festa. Serà amb un "Medley Clàssics Dance Disco 80" en català, també per primera vegada, que conté sis cançons que interpreten joves intèrprets del país.

Sis productors han treballat en aquestes cançons: Jordi Cubino, Micky Forteza, Manu Guix, Marc Parrot, Toni i Xasqui Ten i Toni Xuclà. La direcció ha estat a càrrec d'Àngel Lacalle; a la subdirecció, Neus Sala; a la producció, Elisa Plaza, i a la coordinació, Cristina Diviu. El disc s'ha enregistrat en 18 estudis de 12 poblacions: Barcelona, Sant Quirze Safaja, Sabadell, Terrassa, Cornellà, Cornellà del Terri, Madrid, Berlín, Praga, Londres, Sevilla i Miami. Hi han participat 498 persones.

El disc es podrà comprar el diumenge 2 de desembre amb tots els diaris d'àmbit català a un preu de 10 euros. Són els diaris "La
Vanguardia", "El Periódico de Catalunya", "El Punt Avui", "Ara", "Diari de Tarragona", "Segre", "Diari de Girona", "Regió 7" i "Diari de Terrassa"; els esportius "Sport", "Mundo Deportivo", "La Grada" i "L'esportiu", i la revista "Enderrock".

En format digital, també es podrà comprar a iTunes a partir del dia 2, i en precompra estarà disponible a partir del 15 de novembre. És l'any que hi han participat més artistes, 33. En la tretzena edició del 2017, "El disc de La Marató" va superar la xifra de 2 milions de còpies venudes. El disc té una tirada de 200.000 unitats.

ARXIVAT A:
CàncerMitjans de comunicacióLa Marató
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut