Vista d'alguns dels edificis de sota del pont de Gènova (EFE)
Vista d'alguns dels edificis de sota del pont de Gènova (EFE)

311 famílies que vivien sota el pont de Gènova no podran tornar a casa seva

Els centenars d'afectats esperen ser reinstal·lats abans que acabi l'any

Actualitzat

311 famílies que vivien en edificis a sota del viaducte de Gènova han estat desallotjades. Les vivendes no tornaran a ser habitables després de l'ensorrament del pont dimarts, amb almenys 38 morts i entre 10 i 20 desapareguts.

Les cases de sota del pont Morandi seran enderrocades. Un dels desallotjats ho té "tot" a dins de casa seva, però no hi pot accedir:

"Ens han fet desocupar la casa. Tenim a càrrec una nena que just ara té dos mesos i mig. No sabem què fer. Totes les coses de la criatura són a dins de casa, tots els diners... Tot és a dins, i no hi podem entrar."

De moment, les 632 persones desallotjades s'estan en albergs, hotels i cases d'amics i familiars. Molts han fet nit en un centre esportiu de la zona, on s'han col·locat llits i els han proporcionat aigua i menjar. Alguns locals han ofert segones residències que tenen a Gènova o als voltants per ajudar els afectats.
 

Dues dones desallotjades de la seva vivenda de sota del pont de Gènova (EFE)

 

Uns damnificats han demanat als bombers si poden entrar a casa seva per rescatar els animals domèstics o recollir medecines d'urgència.

L'Ajuntament de Gènova s'ha compromès a buscar cases a tots els afectats. De moment, hi ha una trentena de vivendes disponibles, i es preveu que a finals d'any ja s'hauran instal·lat la resta de famílies.

La Fiscalia de Gènova descarta que l'enfonsament del pont sigui una fatalitat, i apunta a la falta de manteniment o un defecte en la construcció.

El govern italià es planteja revocar totalment la concessió d'autopistes o almenys del tram afectat a Atlantia, que és l'empresa concessionària de l'autopista de Gènova. L'empresa ha advertit que, si se'ls revoca la concessió, l'executiu italià haurà de pagar una indemnització pels anys que queden de concessió.

ARXIVAT A:
Gènova
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut