Torres Baena en un moment de judici.
Torres Baena en un moment de judici.
La Palmas

302 anys de presó per a Torres Baena, principal acusat del major judici per pederàstia d'Espanya

L'Audiència de Las Palmas condemna Fernando Torres Baena per 35 delictes d'abús sexual i 13 de corrupció de menors, i considera provat que es va comportar amb els alumnes de la seva acadèmia d'arts marcials com "un depredador sexual" i va organitzar amb ells "autèntiques orgies".

RedaccióActualitzat
Fernando Torres Baena, principal acusat del "cas Karate", ha estat condemnat a 302 anys de presó per l'Audiència de Las Palmas per 35 delictes d'abús sexual i 13 de corrupció de menors. El tribunal assegura en la seva sentència que Torres Baena es va comportar amb els alumnes de la seva acadèmia d'arts marcials com "un depredador sexual" i va organitzar amb ells "autèntiques orgies" sense que li importés la seva edat o gènere. És el que assegura l'Audiència de Las Palmas en la seva sentència d'aquest cas, considerat com el major procés per delictes de pederàstia que s'ha jutjat mai a Espanya.

El tribunal també considera provat que Torres Baena, excampió nacional de karate, es va aprofitar de la seva "condició d'heroi esportiu" o de la seva "ascendència emocional" sobre els alumnes, molts d'ells menors d'edats, per "doblegar la seva voluntat" i satisfer els seus desitjos. La sentència també considera provat que en aquest tipus de pràctiques també hi van participar la dona del principal acusat, María José González, i la monitora Ivonne González. En canvi, exculpa un quart acusat, Juan Luis Benítez.
Anar al contingut