Esparreguera

300 veïns d'Esparreguera participaran en el rodatge de la pel·lícula "El provador de coses", d'Oriol Ferrer

Els veïns d'Esparreguera saben més bé que ningú com interpretar escenes de "La Passió". També saben com superar els nervis i posar-se davant d'un públic nombrós, perquè molts d'ells han actuat a la tradicional obra que es representa a la seva vila cada any des de fa segles. Però aquest estiu han fet una cabriola cap a la gran pantalla, perquè el seu poble, de 22.000 habitants, s'ha convertit en un gran plató de cine i els veïns en els actors secundaris de la pel·lícula "El provador de coses".

Actualitzat
Els esparreguerins que tinguin ja una certa edat recordaran l'últim gran rodatge que es va fer al municipi, el de la pel·lícula "El Judes". El film data de 1952 i en el rodatge hi van participar tant actors professionals com veïns esparreguerins, que tampoc no van tenir cap mena de por escènica perquè ja estaven acostumats a posar-se davant del públic. De fet, les passions que es representen cada any a Esparreguera tenen origen en l'època medieval. Concretament, en els "Misteris", que eren actes en què s'escenificaven escenes de la vida de Jesús, de la Mare de Déu o d'algun sant.

Antigament els actes de "La Passió" es representaven dins les esglésies i els actors eren sempre clergues. Però a mesura que va anar passant el temps l'obra es va anar perfeccionant i els actors, que ja no només eren religiosos, van sortir a les places i carrers de la vila. El 1860 "La Passió" va començar a fer-se un teatre tancat, i aquell va ser l'origen de l'espectacle tal com el coneixem avui. En l'espectacle de "La Passió" hi participen cada any més de 400 figurants, i el públic arriba cada any a 15.000 persones. La passió d'Esparreguera la van declarar d'interès nacional l'any 1983.

La pel·lícula que ara roda Oriol Ferrer també presenta seqüències de "La Passió". Es diu "El provador de coses" i el guió és de Jaume Cabré. Com a escenografia s'utilitzaran paratges de la vila d'Esparreguera i de l'entorn de Montserrat, però també d'Igualada i dels Monegres. Es rodarà durant tot el mes d'agost i més de 300 veïns hi participaran com a extres. El càsting per trobar alguns actors continua obert.

La pel·lícula narrarà la història d'Aureli, un home dedicat a l'estrany ofici de provador de coses. Una pel·lícula "farcida de misteris i sorpreses" que gira entorn de la "recerca permanent i constant de si mateix per part del protagonista", segons el director.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut