Girona

300 persones s'han concentrat davant l'estació de l'AVE per protestar contra la inauguració

Unes 300 persones s'han concentrat davant dels accessos a l'estació de l'AVE per protestar contra la inauguració d'avui. Asseguren que l'AVE afavorirà una minoria, i que la majoria d'usuaris continuaran fent servir els trens regionals.

RedaccióActualitzat
Unes 300 persones s'han concentrat davant dels accessos a l'estació de l'AVE per protestar contra la inauguració d'avui.

Diferents entitats i partits, com la CUP o la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, han denunciat que amb les obres de l'AVE s'ha menystingut el servei del tren de Rodalies, que continua amb problemes de servei i de retards. Asseguren que l'AVE afavorirà una minoria, i que la majoria d'usuaris continuaran fent servir els trens regionals.

A la protesta s'hi ha aplegat una massa compacta de gent, que al migdia ja s'està dissolent. S'hi han aplegat per expressar la indignació del que consideren una inauguració pomposa de la línia AVE, que creuen que arriba amb retard, i també contra una mala gestió de les obres.

A la protesta s'hi han sumat entitats com l'Assemblea Nacional Catalana, la Xarxa pels Drets Socials de les comarques de Girona o un grup de veïns afectats per les obres a l'estació amb una pancarta on es podia llegir "Salvem el Parc Central".

El regidor de la CUP, Jordi Navarro, ho ha explicat així: "La gestió d'aquestes obres ha estat opaca, poc transparent, antidemocràtica. Als veïns se'ls ha menyspreat i menystingut. S'ha destrossat el Parc Central, que era la joia, el pulmó verd de la nostra ciutat, i ens sembla insultant i humiliant que amb tot el que ha passat i el menyspreu cap als veïns i els usuaris avui es faci un acte triomfalista, pompós, protocol·lari i patètic".

En aquest sentit, el diputat parlamentari de la CUP, David Fernàndez, ha explicat al programa l'Oracle de Catalunya Ràdio que han rebutjat la invitació a l'acte d'inauguració de l'AVE Barcelona Figueres perquè consideren que l'alta velocitat no és necessària i que cal prioritzar la línia convencional.

S'han sentit alguns petards, hi ha hagut moltes estelades, crits d'independència i contra la monarquia, i tot plegat davant d'un cordó policial que impedia avançar als concentrats, els quals s'han hagut de conformar amb un accés lateral ja que no se'ls ha permès arribar davant la porta principal.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut