Cadaqués

300 persones reclamen la retirada del pla d'usos marins del Cap de Creus

Veïns, empresaris del sector nàutic i del món turístic i els alcaldes de Cadaqués i del Port de la Selva es manifesten per reclamar la retirada del pla rector d'ús i gestió del Parc Natural del Cap de Creus (PRUG)

RedaccióActualitzat

Més de 300 persones s'han manifestat aquesta tarda a la platja gran de Cadaqués per reclamar la retirada del Pla d'Usos Marins del Cap de Creus.

El sector nàutic i turístic de la zona del cap de Creus s'oposa a aquest pla regulador perquè asseguren que només respon a un afany "recaptatori" per part del govern de la Generalitat i creuen que perjudicarà l'economia de la zona.

Les mesures més polèmiques d'aquest pla són la reducció del nombre de boies a 83 i l'establiment d'un sistema de reserva amb pagament per a les barques que vulguin quedar ancorades unes hores a qualsevol cala del cap de Creus.

Els manifestants asseguren que el pla atempta contra el model turístic de la zona i, per aquest motiu, demanen al conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que faci marxa enrere i el retiri.

Els organitzadors de la mobilització avisen que repetiran les accions de protesta fins a aconseguir la retirada del pla.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut