Pasqual Maragall ha participat en la festa activament.
Pasqual Maragall ha participat en la festa activament. (Foto: ACN)
Montesquiu

300 amics i companys homenatgen Pasqual Maragall en una jornada festiva

Ha estat en el decurs d'una festa al castell de Montesquiu, que es va gestar a les xarxes socials, que centenars de persones han volgut mostrar el seu afecte a l'expresident.

RedaccióActualitzat
L'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall ha rebut aquest diumenge l'homenatge de 300 persones, entre amics i companys de carrera política. Ha estat en una festa al castell de Montesquiu, a Sant Quirze de Besora. La iniciativa, que va néixer de la suma de centenars de persones i que es va començar a organitzar abans de l'estiu per internet, ha volgut ser un acte "festiu" i "íntim" de gent que tenia ganes de mostrar el seu afecte a  Pasqual Maragall. La trobada, sense protocols ni parlaments, ha estat pensada, segons els amics, perquè l'expresident de Catalunya i exalcalde de Barcelona en gaudís.

La jornada festiva, que ha començat a les 11.00 hores i ha finalitzat a les 16.00, ha comptat amb actuacions musicals, ball i activitats esportives, a més d'un audiovisual que ha il·lustrat la trajectòria de Maragall.

A la cita han acudit alguns polítics propers a ell, com el seu germà i exconseller d'Educació, Ernest Maragall, la diputada socialista i exconsellera de Justícia Montserrat Tura, la també diputada del PSC i exconsellera de Sanitat Marina Geli, i el primer secretari del PSC a Barcelona, Carles Martí, entre altres personalitats de sectors com la cultura.

Pel que fa al nou projecte polític que engegarà el germà de Maragall, Diana Garrigosa, dona de l'expresident, ha dit que el seu marit li donarà suport, tot i que ho farà des de l'àmbit privat, i no hi participarà per raons de salut.

Al marge de les personalitats conegudes que han assistit a l'acte d'homenatge, la majoria dels ciutadans que s'hi han sumat han estat gent anònima.

Anar al contingut