Imatge d'un concert de Bruce Springteen a Barcelona
Bruce Springsteen actuarà a Barcelona el 17 de maig
Barcelona

30 anys del primer concert de Bruce Springsteen & E-The Street Band a Barcelona

L'any 1981 va ser la primera vegada que Bruce Springsteen & The E-Street Band van trepitjar un escenari a Barcelona, i també va ser el seu debut musical a Espanya. El 21 d'abril, que aquell any era dimarts de Pasqua, Bruce i la seva banda van fer el primer concert a la ciutat al Palau d'Esports dintre de la seva gira per presentar el seu disc "The River", davant de 7.000 persones que havien pagat 900 pessetes. A partir d'aquí, Bruce va convertir en cita obligada tocar a Barcelona en les seves gires successives, i en les següents 16 ocasions, ho ha fet sempre amb el cartell de complet.

Actualitzat
La crònica de "La Vanguardia" de l'endemà definia el concert com un "xou atractiu executat amb radiant precisió", i un dels biògrafs del Boss explica que aquell concert a Barcelona va ser un dels millors de la seva carrera.

Bruce Springsteen es va enamorar no només del públic, sinó també de l'obra de Gaudí, va visitar el Park Güell i la Sagrada Família, i, segons sembla, va tenir una revelació, comparable a la que va tenir quan va veure actuar Elvis Presley al programa de televisió d'Ed Sullivan.

El fotògraf Francesc Fàbregas va fotografiar el concert, i les seves imatges es podran recuperar en una exposició a la galeria Taller 12 Gats, al barri del Poble Sec de Barcelona.

Anar al contingut