Rotonda on va tenir lloc l'accident
El conductor es va saltar un semàfor en vermell i circulava a 114 km/h en un tram limitat a 40. ACN
Lleida

3 anys i 8 mesos de presó per atropellar mortalment dues dones en un pas de vianants a Lleida

La fiscalia, acusacions particulars i la defensa arriben a un acord per evitar arribar a judici

RedaccióActualitzat

Condemna de tres anys i vuit mesos de presó, i la retirada del carnet de conduir durant sis anys, per al jove de 21 anys que va atropellar mortalment dues dones de 25 i 51 anys al pas de vianants de la rotonda del cementiri de Lleida. Els fets van passar la matinada del 27 de setembre de 2015. El turisme que conduïa l'acusat circulava en sentit Barcelona i va envestir les dues dones, que van morir a l'acte.

L'asseguradora del conductor assumirà la responsabilitat civil de més de 260.000 euros pels familiars de les víctimes que demanava la fiscalia.

Les parts han arribat a un acord i han evitat així la celebració del judici que s'havia de celebrar al jutjat penal 2 de Lleida.

L'atropellament va tenir lloc al quilòmetre 9,2 de la carretera LL-11. El conductor, que circulava a 114 quilòmetres per hora en un tram limitat a 40, es va saltar un semàfor en vermell. A més, va donar positiu en la prova d'alcoholèmia.

De l'atestat policial s'extreu que les dones van travessar en verd el pas de vianants i que, mentre altres cotxes es van aturar per deixar-les passar, el conductor acusat no va frenar i se les va endur, desplaçant-les entre 30 i 35 metres del lloc de l'impacte. Segons alguns testimonis, el jove conduïa de manera temerària des de feia estona, fent avançaments bruscos i a una velocitat excessiva. Desenes de persones es van concentrar dies després en protesta per l'atropellament

Inicialment la fiscalia demanava quatre anys de presó i les acusacions particulars fins a quinze anys. L'advocada del jove s'ha mostrat satisfeta per l'acord aconseguit, després de quedar acreditat, ha explicat, que no va existir dol eventual en els homicidis, sinó que van ser per imprudència.

 

Anar al contingut