Un comtat de Nova York prohibeix els menors no vacunats del xarampió sortir al carrer
Un comtat de Nova York prohibeix els menors no vacunats del xarampió sortir al carrer
Barcelona

3.000 menors barcelonins no estan vacunats per decisió dels pares

L'enquesta de salut pública pregunta per primera vegada pels nens que no segueixen el calendari de vacunacions

RedaccióActualitzat

A Barcelona hi ha 3.000 infants que no estan vacunats per decisió dels pares, que no ho veuen necessari o segur o apel·len a motius religiosos. Això suposa l'1,5% dels menors.

La dada es recull a l'enquesta de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, que ha preguntat per primera vegada per aquesta qüestió. L'informe constata que el 0,5% dels nens i el 2,4% de les nenes no estaven vacunats seguint el calendari sistemàtic.

Aquest 1,5% s'ha de sumar al 2% de criatures que no es poden vacunar per motius mèdics, com ara la immunodepressió. En canvi, el 96,5% dels menors de 15 anys estan vacunats.

El percentatge garanteix la immunitat de grup, perquè supera el 85%. Tot i això, la comissionada de Salut de l'Ajuntament, Gemma Tarafa, ha demanat responsabilitat a les famílies:

"És important entendre que aquests nens que no es vacunen no tenen problemes perquè hi ha un percentatge molt alt de nens que sí que ho fan."

L'Ajuntament ha recordat que en països com Grècia o França, amb cobertures del 85% per triple vírica, hi ha hagut episodis epidèmics.

Bona salut, en general


Des les 4.000 persones enquestades en la mostra representativa, el 82,1% dels homes i el 78,5% de les dones declaren tenir bona salut, però el percentatge dels que tenen mala salut es duplica en aquells que són pobres, sobretot en les dones.

Declaren que tenen mala salut el 40% de les dones i el 34% dels homes pobres, davant del 16% i el 14% dels que no estan faltats de recursos.

L'enquesta recull que el 35% de la població té doble cobertura sanitària, perquè paga una mútua privada. El percentatge ha baixat respecte a l'enquesta del 2011.

ARXIVAT A:
SalutMenors
Anar al contingut